Παρασκευή 10 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προσοχή στην επιλογή γυαλιών ηλίου

Πρέπει να έχουν το ειδικό σήμα εγγύησης προειδοποιεί η Πανελλήνια Ενωση Οπτικών Οπτομετρών

Η εντύπωση που υπάρχει ότι τα παιδικά γυαλιά ηλίου αποτελούν πολυτέλεια είναι λανθασμένη. Η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να επιφέρει σοβαρές βλάβες στα μάτια τους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η χρόνια έκθεση σε συνθήκες αυξημένης υπεριώδους ακτινοβολίας αρκεί για να επιταχύνει τη θόλωση του κρυσταλλοειδούς φακού και να δημιουργηθεί πρώιμος καταρράκτης.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Οπτικών Οπτομετρών Στ. Μυλόβας ανακοίνωσε χτες σε συνέντευξη Τύπου ότι θεσπίζεται για πρώτη φορά ειδικόσήμα - εγγύηση για την ποιότητα των γυαλιών με σκοπό να προστατεύσουν τους καταναλωτές απ' τη χρήση ακατάλληλων γυαλιών που διατίθενται εκτός οπτικών καταστημάτων. Επίσης δόθηκαν χρήσιμες οδηγίες για τη σωστή επιλογή γυαλιών ηλίου για παιδιά και ενήλικες:

Να είναι απορροφητικά στην ηλιακή ακτινοβολία. Να είναι οπτικά κατεργασμένα, ομοιογενή και αναλλοίωτα, όπως και τα κρύσταλλα οράσεως. Η αντοχή τους στην πίεση να ανταποκρίνεται στις διεθνείς προδιαγραφές (συγκεκριμένο πάχος, αντοχή υλικού), με σκοπό την αποφυγή ατυχημάτων. Να επιλέγονται ανάλογα με τις συνθήκες του περιβάλλοντος (θάλασσα, βουνό, οδήγηση) που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν. Ιδιαίτερα, όμως, τα παιδικά μάτια, έχουν ανάγκη από ειδικούς ανοιχτόχρωμους φακούς ηλίου, απαραίτητα οργανικούς για να αποφεύγονται ατυχήματα από πιθανή θραύση του σκελετού και πάντοτε άριστης ποιότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ