Πέμπτη 20 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΦΡΑΓΚΦΟΥΡΤΗΣ 2001
Τοπίο στην ... ομίχλη η ελληνική συμμετοχή

Η σύνθεση της αφίσας για την ελληνική συμμετοχή στη Διεθνή Εκθεση Βιβλίου στη Φραγκφούρτη το 2001
Η σύνθεση της αφίσας για την ελληνική συμμετοχή στη Διεθνή Εκθεση Βιβλίου στη Φραγκφούρτη το 2001
Μπορεί το βασικό θέμα της χτεσινής συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Πολιτισμού να ήταν η Διεθνής Εκθεση Βιβλίου της Φραγκφούρτης το 2001, οπότε τιμώμενη χώρα θα είναι η Ελλάδα, αλλά ο πρωταγωνιστής της, το ελληνικό βιβλίο, «σκιάστηκε» από τις εξαγγελίες - αόριστες κι αυτές - για πραγματοποίηση «μεγάλων» πολιτιστικών εκδηλώσεων στα πλαίσια της ελληνικής συμμετοχής, από τις νέες επιτροπές που συγκροτούνται, και από την επανάληψη της υπόσχεσης «όλα πραγματοποιούνται εντός χρονοδιαγράμματος». Γενικόλογη, «θολή», με άγνωστο Χ το ποσό που θα διατεθεί για την ελληνική συμμετοχή, ήταν και η χτεσινή ενημέρωση για την προετοιμασία της Ελλάδας για το 2001. Εξάλλου, άλυτο παραμένει το κύριο πρόβλημα του ελληνικού βιβλίου: η - έμπρακτη και όχι... θεωρητική - στήριξη της προβολής και διάδοσής του κατ' αρχήν στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στον έξω κόσμο. Γιατί, αυτή θα έπρεπε να είναι η κύρια μέριμνα της πολιτείας.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Γιώργος Ρωμαίος, αναφερόμενος στη μέχρι σήμερα λειτουργία της επιτροπής, είπε ότι «έχει παραδοθεί ο λογότυπος, το μήνυμα («Νέοι δρόμοι προς την Ιθάκη»), η προμακέτα της αφίσας, ο σελιδοδείκτης δύο όψεων», ενώ από τον Οκτώβρη θα αρχίσει η υλοποίηση του προγράμματος. Ενός προγράμματος, που περιλαμβάνει κύριες και παράλληλες εκδηλώσεις (συναυλίες, εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές κ.ά.). Μέχρι τώρα η επιτροπή έχει καταλήξει μόνο στους χώρους, αλλά όχι στο ποια, συγκεκριμένα, σχήματα θα συμμετέχουν. Πάντως, έχει καταλήξει στους συμβούλους της: Φίλιππος Δ. Δρακονταειδής (υπεύθυνος διαχείρισης του έργου). Ελένη Βαροπούλου (συντονίστρια εκδηλώσεων με έδρα τη Φραγκφούρτη). Ελευθέριος Οικονόμου (συντονιστής εκδηλώσεων με έδρα το Βερολίνο). Δημήτρης Καλοκύρης (καλλιτεχνική επιμέλεια). Παντελής Παντελούρης (σύνδεσμος με τις εταιρείες Επικοινωνίας και για την κάλυψη των αναγκών δημοσιότητας). Σημειώνουμε ότι ήδη έχουν επιλεγεί για την προβολή δύο γερμανικές ιδιωτικές εταιρίες: η «Claudia Korenke» και η «Akon Kommunikation».

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η οργάνωση, την άνοιξη του 2002 στο Βερολίνο, μεγάλης αρχαιολογικής έκθεσης με θέμα την κλασική αρχαιότητα. Η έκθεση, που θα μεταφερθεί και σε άλλες χώρες, σχεδιάζεται από τα Κρατικά Μουσεία του Βερολίνου και θα περιλαμβάνει εκθέματα από την Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Αυστρία, Δανία και Ιταλία. Θα πλαισιωθεί από εκδηλώσεις θεάτρου, χορού, μουσικής και λογοτεχνίας. Στην οργανωτική επιτροπή αυτής της έκθεσης συμμετέχουν και οι αρχαιολόγοι: Αγγελος Δεληβορριάς, Ελευθέριος Οικονόμου, Δημήτριος Παντερμαλής και Ισμήνη Τριάντη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ