Πέμπτη 30 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΛΟ
Κυπελλούχος η Βουλιαγμένη

Ο ΝΟΒ κέρδισε την Πάτρα με 11-8 και κατέκτησε για πρώτη φορά το Κύπελλο

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο ΝΟ Βουλιαγμένης αναδείχτηκε κυπελλούχος Ελλάδας στο πόλο. Η ομάδα του Γιάννη Γιαννουρή πήρε ρεβάνς χτες στο κολυμβητήριο του ΕΑΚΚΑ από την Πάτρα κερδίζοντάς τη με 11-8 (πέρσι είχαν γελάσει τελευταίοι οι Πατρινοί). Οι νικητές επικράτησαν πέρα για πέρα δίκαια, αφού το συγκρότημα του Γιώργου Κακουλίδη φάνηκε κουρασμένο από την υπερπροσπάθεια του περασμένου Σαββάτου, όπου ύστερα από αγώνα θρίλερ πήραν το εισιτήριο για τον τελικό κόντρα στον Εθνικό. Μόνο στο πρώτο εννιάλεπτο οι Αχαιοί μπόρεσαν να δείξουν καλό εαυτό όπου και πήραν την πρωτοπορία με 3-2. Στη δεύτερη περίοδο ο ΝΟΒ "ξύπνησε" και ο αρχηγός Γιώργος Μαυρωτάς έδωσε προβάδισμα δυο γκολ (6-4). Το 3ο εννιάλεπτο βρήκε και πάλι τους νικητές να έχουν το πάνω χέρι αφού μάλιστα πήραν σημαντική βοήθεια από τον Γιώργο Αδρουδάκη μεγάλωσαν τη διαφορά στα τρία γκολ (9-6). Τυπική διαδικασία ήταν η τελευταία περίοδος, αφού διατηρήθηκε η διαφορά των τριών τερμάτων με χαρακτηριστική άνεση. Οι παίκτες της Πάτρας έσπασαν τα... δοκάρια με την αστοχία τους. Από τη Βουλιαγμένη ξεχώρισαν οι Μαυρωτάς και Αφρουδάκης. Μόνο ο Μάκης Λυκούδης προσπάθησε από τους ηττημένους. Τα εννιάλεπτα: 2-3, 4-1, 3-2, 2-2.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων: ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: Ρέπας, Μάζης 1, Κουτσογιάννης 1, Μαυρωτάς 3, Ψύχος 2, Λοράντος 1, Μπουλουγουράς 1, Αφρουδάκης 2, Πρωτοπαπάς. ΠΑΤΡΑ: Καραμπάτσος, Λυκούδης 3, Ν. Γεωργαράς 1, Λαμπάτος 1, Μπιτσάκος 2, Αντίοχος 1, Μ. Γεωργαράς, Χριστοφής.

Εξαιρετική η διαιτησία των Νάκου - Σουμελίδη.

Φανερά ικανοποιημένος ο τεχνικός της Βουλιαγμένης Γιάννης Γιαννουρής τόνισε μετά τον τελικό: "Στην αρχή της χρονιάς είχαμε θέσει σαν στόχο το νταμπλ. Πετύχαμε το ένα σκέλος. Η ομάδα αυτή έχει μέλλον αφού μόνο οι Μαυρωτάς και Λοράντος είναι τρόπος του λέγειν μεγάλοι. Αυτός ο τίτλος είναι η αρχή για μια καλή πορεία στο μέλλον".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ