Πέμπτη 30 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ 1 - 2
Στην Ευρώπη στο 90'

Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ο Ηρακλής έδωσε σάρκα και οστά στο όνειρο της εξόδου στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Σε ένα ματς ακατάλληλο για καρδιακούς, ο Γηραιός νίκησε 2 - 1 στον Πύργο τον Πανηλειακό και διατήρησε τη "χρυσή" διαφορά του ενός πόντου από τον ΟΦΗ που έμεινε στα... κρύα του λουτρού παρά την επικράτησή του στη Ριζούπολη.

Οι γηπεδούχοι κάθε άλλο παρά αδιάφοροι φάνηκαν σε αυτό το ματς διαλύοντας τους ψιθύρους. Οι Σαλονικιοί αποφασισμένοι για τη νίκη πήραν τα ηνία στο σκορ, με κεφαλιά του Ηρακλή Αναστασάκη που εκμεταλλεύτηκε άστοχη έξοδο του Σανάγια. Το 0 - 1 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος κάτω από καταρρακτώδη βροχή οι παίκτες υπερέβαλλαν εαυτούς. Ο Γιάννης Κυράστας πέρασε στο παιχνίδι τον Αρμίλαγο και αυτός στο 57 δικαίωσε τον προπονητή του. Με κεφαλιά νίκησε τον Καλιγά ισοφαρίζοντας 1 - 1. Η μαζική επίθεση των παικτών του Ηρακλή έφερε τη λύτρωση στο 90 όταν μια άλλη χρυσή αλλαγή ο Γιώργος Παπαδόπουλος με κοντινή κεφαλιά έγραφε το τελικό αποτέλεσμα στέλνοντας στα "ουράνια" τους περίπου 100 ηρωικούς φιλάθλους του Ηρακλή που ήταν στην πρωτεύουσα της Ηλείας.

Καλή η διαιτησία του κ. Λάτσιου.

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Σανάγια, Γιαννακόπουλος, Κουμουλίδης (46 Παπάς), Κολοσκόπης, Αλέμης (46 Αρμίλαγος), Ιλιτς, Λιγνός, Μαυρομμάτης, Μέγκαν (81 Σωτηρόπουλος), Στράτζαλης, Τζόρτζεβιτς.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Καλιγάς, Μπορμπόκης, Ανατολάκης, Δ. Παπαδόπουλος (55 Γ. Παπαδόπουλος), Γεωργαμλής, Στολτίδης, Κωνσταντινίδης, Λαγωνίδης, Μιρτσέκης, Κωστής, Χριστοδούλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ