Πέμπτη 30 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ - ΟΦΗ 0 - 1
Νίκη χωρίς αντίκρυσμα

Από τον παράδεισο στην κόλαση βρέθηκαν χτες οι παίκτες του ΟΦΗ. Εχοντας κερδίσει τον Απόλλωνα περίμεναν, μετά το τέλος του αγώνα συγκεντρωμένοι στο γήπεδο, το σφύριγμα της λήξης στον Πύργο όπου το ματς ήταν ισόπαλο για να πανηγυρίσουν την έξοδο στην Ευρώπη. Το γκολ του Ηρακλή στην εκπνοή του αγώνα τούς στέρησε τη χαρά. Ο Γκέραρντ δε θέλησε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο Ηρακλής έβαλε το νικητήριο γκολ και πάλι στις καθυστερήσεις. Το χαμόγελό του όμως τα έλεγε όλα...

Ο ΟΦΗ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων κερδίζοντας τη μάχη του κέντρου χάρη στους Κων/νίδη, Μούτα, Φρατζέσκο. Οι Κρητικοί έχασαν δύο ευκαιρίες στο 2' και13', αλλά στο 30' κατάφεραν με προσωπική ενέργεια του Μαχλά να πετύχουν το μοναδικό γκολ του αγώνα. Στο β ημίχρονο η πρωτοβουλία πέρασε στον Απόλλωνα αλλά η άμυνα του ΟΦΗ ήταν καλά οργανωμένη και δεν κινδύνευσε παρά σε μια περίπτωση στο 73' όταν ο Αδάμος απέκρουσε στη γραμμή γυριστό σουτ του Τάτση.

Ο Εγκε Γκέραρντ είχε μόνο συγχαρητήρια για τους παίκτες του "που χωρίς καμιά βοήθεια πήραν 57 β. αλλά έμειναν εκτός Ευρώπης", ενώ για τον Απόλλωνα είπε ότι "έπαιξε για τη φανέλα του". Ο Γ. Παθιακάκης φάνηκε προβληματισμένος για τη μετά Νικολαϊδη εποχή στον Απόλλωνα τονίζοντας: "χωρίς τον Ντέμη έχουμε πρόβλημα στο γκολ".

Ο διαιτητής Παπαδόπουλος αν και δεν είχε δύσκολο έργο υπέπεσε σε πολλά λάθη. Κίτρινες κάρτες είδαν Βάβουλας και Σαμαράς.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Ράπτης, Αλέξης (45 Λαμπριάκος), Ιωάννου, Κεφαλάς, Αποστόλου, Τάτσης, Βελέτζας, Ερακ, Μπάρνιακ, Κόλα, Λαχανάς.

ΟΦΗ: Χανιωτάκης, Κων/δης, Αδάμος, Παπαδόπουλος, Βάβουλας, Πουρσανίδης, Πατεμτζής (62 Σαμαράς), Μούτας, Μαχλάς, Φρατζέσκος (85 Σταυρακάκης), Κιάσος.

Κόπηκαν 421 εισιτήρια και εισπράχθηκαν 582.000 δρχ.

Γ. ΤΖΟΥΣΤΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ