Πέμπτη 30 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Αποκαλυπτήρια

Η ΦΙΦΑ "ομολογεί" τους πραγματικούς λόγους της τιμωρίας του ελληνικού ποδοσφαίρου σε συνεργασία με την ΕΠΟ

Τη συμπαιγνία της ΦΙΦΑ και της ΕΠΟ για το θέμα του καταστατικού αποκαλύπτει χτεσινή επιστολή του γενικού γραμματέα της πρώτης Γ. Μπλάτερ, προς τον πρόεδρο της δεύτερης Κ. Τριβέλλα. Στην επιστολή η ΦΙΦΑ "ομολογεί" ότι σκοπός της ποινής την οποία έχει αποφασίσει για το ελληνικό ποδόσφαιρο (αναστολή της συμμετοχής των ελληνικών ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις), είναι "να ασκηθεί πίεση στην ελληνική κυβέρνηση ώστε να συγκρατήσει την υπέρμετρη παρέμβαση στις εσωτερικές σας υποθέσεις". Η ΦΙΦΑ και ο Μπλάτερ εκτιμούν ότι η ποινή λειτούργησε στη σωστή κατεύθυνση αφού η κυβέρνηση υπέβαλε ένα σχέδιο στη Βουλή. Ο Μπλάτερ ενημερώνει επιπλέον την ΕΠΟ ότι θα προτείνει στην αυριανή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΦΙΦΑ να διατηρήσει την ποινή "μέχρις ότου υπάρξει μια οριστική συμφωνία με τις κυβερνητικές σας αρχές και θα εργαστούμε στενά με την ομοσπονδία σας για να πετύχουμε αυτό το σκοπό"...

Οσον αφορά το θέμα της συμμετοχής της Εθνικής ομάδας στο Κύπελλο Καναδά η ΦΙΦΑ δίνει άφεση αμαρτιών στην ΕΠΟ προσωρινά τουλάχιστον και την υποχρεώνει να πάρει μέρος σε παρόμοια διοργάνωση μέχρι το 1998.

Τέλος, όσον αφορά το παιχνίδι της Εθνικής γυναικών με τη Γιουγκοσλαβία, η ΦΙΦΑ ανακρούει πρύμναν και συμφωνεί στην αναβολή του, ενώ μέχρι πρόσφατα ισχυριζόταν ότι το παιχνίδι έχει χαθεί άνευ αγώνος για την Εθνική Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ