Πέμπτη 30 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Επεισοδιακή συνεδρίαση

Επίθεση Λιάνη κατά Τριβέλλα - Ρουμπή κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή

Μέσα σε οξύ κλίμα συζητήθηκε χτες το απόγευμα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η τροπολογία Φούρα για την εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΠΟ με αυτό της ΦΙΦΑ. Η συζήτηση επιβεβαίωσε το χάσμα με την ΕΠΟ, ενώ δεν έλειψαν και τα επεισόδια. Συγκεκριμένα ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Λιάνης, απευθύνθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γ. Τριβέλλα και τον εκπρόσωπο της ΕΠΑΕ Θ. Ρουμπή, όταν αυτοί εξέφρασαν την άποψη ότι με την προτεινόμενη τροπολογία οι ελληνικές ομάδες κινδυνεύουν να μείνουν έξω από τις διεθνείς διοργανώσεις. "Πετάξτε έξω από την αίθουσα - είπε μαινόμενος ο Γ. Λιάνης - τους αρχιτέκτονες του χάους στον ελληνικό αθλητισμό. Οι κύριοι αυτοί "κάρφωναν" επί δύο χρόνια την πατρίδα τους".

Στο ίδιο πνεύμα με τον Γ. Λιάνη - αλλά σε αντίθετη κατεύθυνση - κινήθηκε η βουλευτής της ΝΔ Φ. Π. Πετραλιά η οποία κατήγγειλε ότι ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ και προσκείμενος στο ΠΑΣΟΚ κ. Αλιμήσης την εμπόδισε δύο φορές να συναντηθεί με τον εκπρόσωπο της ΦΙΦΑ κ. Μπλάτερ, προκειμένου να δοθεί λύσει στο θέμα.

Από τη μεριά του ο νυν υφυπουργός Αθλητισμού Α. Φούρας ήταν καθησυχαστικός, σημειώνοντας ότι με τις διατάξεις της τροπολογίας οι ελληνικές ομάδες δεν κινδυνεύουν να μείνουν εκτός διεθνών διοργανώσεων.

Χτες το πρωί η προαναφερόμενη κοινοβουλευτική επιτροπή συζήτησε το νομοσχέδιο για τον ΟΠΑΠ, όπου ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Γ. Κατσαρός τόνισε την αντίθεση του κόμματος με την πολιτική του τζόγου. "Ο αθλητισμός, σημείωσε, είναι συνταγματικό δικαίωμα και πρέπει αντί να εξαρτάται από τον τζόγο να επιχορηγείται από το κράτος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ