Πέμπτη 30 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ - ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ 3-1
Γιόρτασε τον τίτλο του

Ανθησε και πάλι το τριφύλλι στο ΟΑΚΑ. Ο ιστορικός Παναθηναϊκός για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο ποδόσφαιρο. Επιτυχία, που αν την αξιολογήσει κανείς μέσα από το πρίσμα της παράλληλης ευρωπαϊκής του πορείας, κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν. Ο Ρότσα και οι παίκτες του μίλησαν για άθλο. Για τον Δώνη ήταν η πιο πετυχημένη χρονιά στην ιστορία του Παναθηναϊκού και μια απάντηση σε όλους εκείνους που πιστεύουν ότι ελληνική ομάδα δεν μπορεί να έχει καλή πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη. "Ομορφη στιγμή μετά από μια δύσκολη χρονιά" χαρακτήρισε ο Χ. Ρ. Ρότσα το γύρο θριάμβου, μετά την απονομή του κυπέλλου που αθλοθέτησε ειδικά γι' αυτό το λόγο ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού.

Το παιχνίδι με τον Εδεσσαϊκό δεν αντέχει κριτικής. Κακό το θέαμα, πιθανότατα εξαιτίας του ανέλπιστου ξεκινήματος. Με το καλησπέρα οι "πράσινοι" προηγήθηκαν 2-0. Πριν συμπληρωθεί το δεύτερο λεπτό, ο Γεωργιάδης έπεσε... ηρωικά στην περιοχή όταν είδε ότι η μπάλα έβγαινε άουτ. Ο διαιτητής Ζαχείλας προς γενική κατάπληξη έδειξε τα έντεκα βήματα και ο Αποστολάκης άνοιξε το σκορ. Δύο λεπτά αργότερα ο Δώνης με κεφαλιά έκανε το 2-0. Ολα είχαν τελειώσει. Απλώς στην επανάληψη ο Γεωργιάδης με έξοχο ψαλίδι έκανε στο 52 το 3-0 για να απαντήσει δύο λεπτά αργότερα ο Σταφυλίδης με δυνατό διαγώνιο σουτ στέλνοντας την μπάλα πρώτα στο κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα, γράφοντας το τελικό 3-1.

"Δε μένουμε εδώ. Κοιτάμε το μέλλον που θα είναι επίσης πολύ καλό" τόνισε ικανοποιημένος ο Χ. Ρ. Ρότσα. Και μια κι ο λόγος για την επόμενη περίοδο, ο Γ. Δώνης παραδέχτηκε ότι χτες κατά 99% φόρεσε για τελευταία φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού, χωρίς να αποκαλύψει το όνομα της ομάδας που θα αγωνίζεται τη νέα περίοδο. Τη θέση του επίσης κατά 99% θα πάρει ο Νασιόπουλος του Εδεσσαϊκού. "Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία, δε σκέφτομαι άλλη ομάδα" υπογράμμισε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γεωργιάδης Γ. Χ., Καλιτζάκης, Μάρκος, Μπορέλι (73 Νιόπλιας), Καπουράνης, Βαζέχα (87 Θωμαϊδης), Μαραγκός, Δώνης (76 Λαγωνικάκης).

ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ: Μαυρίδης, Τσόπτσης, Καστανίδης, Σαμώλης, Καραϊσαρίδης, Φερεκίδης, Τσολάκοβιτς (55 Μπέττας), Σταφυλίδης (66 Βούζας), Νασιόπουλος, Κόλεφ (45 Κουντουρές), Οικονομίδης.

Γ. ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ