Τετάρτη 5 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τη νύχτα - μέρα έκαναν οι εταιρίες μπετόν

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πύργου καταγγέλλει πλήθος παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας και ζητά παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας

ΠΥΡΓΟΣ.-

Την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή του Πύργου Ηλείας,όπου οι κατασκευαστικές εταιρίες παραβιάζουν κατάφωρα την εργατική νομοθεσία, ενώ η Επιθεώρηση Εργασίας είναι ανύπαρκτη, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Πύργου και καλεί τον υπουργό Εργασίας για πολλοστή φορά να παρέμβει. Να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν πυκνώσει επικίνδυνα τα εργατικά ατυχήματα το τελευταίο διάστημα.

Για μια ακόμα φορά - σημειώνει - διαμαρτυρόμαστε έντονα, γιατί στην περιοχή υπάρχει το εξής πρόβλημα: Οι εταιρίες παραγωγής και διακίνησης μπετόν έχουν κάνει τη νύχτα - μέρα, παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία, το ωράριο κλπ. Καμιά εταιρία - συνεχίζει - δε διαθέτει άδεια απ' την Επιθεώρηση για τις υπερωρίες, κανένας οικοδόμος δεν ασφαλίζεται υπερωριακά, ενώ η "μαύρη εργασία" αλλοδαπών οργιάζει, με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας και τη μεγάλη εισφοροδιαφυγή σε βάρος του ΙΚΑ.

Το Συνδικάτο ζητά: Την επάνδρωση με το απαραίτητο προσωπικό της τοπικής Επιθεώρησης Εργασίας, η οποία - όπως τονίζει - είναι σε αποσύνθεση. Το ΙΚΑ Πύργου να εντείνει τους ελέγχους προς κάθε κατεύθυνση και να καλυφθούν οι ελλείψεις που έχει σε προσωπικό. Επίσης, να τιμωρούνται αυστηρά όσοι εργοδότες παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία, διότι - όπως επισημαίνει - μέχρι τώρα κανένας από τους εργοδότες δεν έχει υποστεί τα ανάλογα.

Το Συνδικάτο καταλήγοντας δηλώνει ότι "παρά τις πιέσεις που τους γίνονται από τους εργοδότες, οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να περιφρουρήσουν τις κατακτήσεις τους, με νύχια και με δόντια".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ