Τετάρτη 5 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κρατείται αρχιπλοίαρχος για χρηματισμό!

Πήρε 70.000 δρχ. από ναύτη προκειμένου να τον ναυτολογήσει σε δεξαμενόπλοιο!

Συνελήφθη επ' αυτοφώρω για χρηματισμό, προκειμένου να ναυτολογήσει σε δεξαμενόπλοιο τον ναύτη Α. Μπανάσιο,ο αρχιπλοίαρχος της ναυτιλιακής εταιρίας "Ελληνική - Δεξαμενόπλοια",Μ. Σταυρίδης,62 χρονών, χτες το πρωί, από όργανα της Διεύθυνσης Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.Ειδικότερα, ο ναύτης Α. Μπανάσιος είχε ζητήσει δουλιά στην εταιρία Ελληνική - Δεξαμενόπλοια,όπου ο αρχιπλοίαρχος της εταιρίας Μ. Σταυρίδης για να τον ναυτολογήσει στο δεξαμενόπλοιο "Βάρκιζα" (ελληνικού νηολογίου) τού ζήτησε 70.000 δραχμές!

Ο Α. Μπανάσιος κατήγγειλε το γεγονός στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και τα όργανα του Λιμεναρχείου προσημείωσαν τα χρήματα που θα έδινε ο Α. Μπανάσιος στον αρχιπλοίαρχο της εταιρίας. Στη συνέχεια τα όργανα της Διεύθυνσης της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου συνέλαβαν μέσα στο γραφείο του τον Μ. Σταυρίδη!Ο αρχιπλοίαρχος κρατείται στη Διεύθυνση Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου, ενώ σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Οπως σχολίαζαν συνδικαλιστές, πρόκειται για την αποκάλυψη ενός κρούσματος μιας γενικότερης απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στο λιμάνι. Μια κατάσταση, που χαρακτηρίζεται ως ένα σύγχρονο δουλεμπόριο εις βάρος των ανέργων ναυτεργατών, που είναι πασίγνωστη στην κυβέρνηση, το υπουργείο εμπορικής Ναυτιλίας και σε όλα τα αρμόδια όργανα ελέγχου, που δεν κάνουν τίποτα για την αντιμετώπισή της. Αντίθετα, κωφεύουν προκλητικά στις προτάσεις των ναυτεργατικών σωματείων για την εξυγίανση της λειτουργίας του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ