Τετάρτη 5 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Σε ρόλο "νονού" η VSEL!

Θέμα ημερών η παράδοση της διαχείρισης του Ναυπηγείου στη βρετανική εταιρία, παρά τις θρασύτατες αξιώσεις της

Σε 15 με 20 μέρες θα υπογραφεί το συμβόλαιο με τη βρετανική εταιρία VSEL, για τη διαχείριση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.Αυτό ανακοίνωσε χτες στη διοίκηση του σωματείου, ο Ι. Κασμάς,διοικητής της ΕΤΒΑ, παρά το γεγονός ότι η τελευταία εμμένει στις προκλητικές αξιώσεις της.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια επίσκεψης του Ι. Κασμά, καθώς και του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας, Χ. Πάχτα,στα Ναυπηγεία χτες το πρωί. Οπως είπε στους συνδικαλιστές ο διοικητής της ΕΤΒΑ, έχει συμφωνηθεί με την ιδιωτική εταιρία το ποσό της ετήσιας αμοιβής της, το οποίο ανέρχεται στα 500 εκατ. δραχμές! Ποσό μάλιστα που προσπάθησε να εμφανίσει σαν επιτυχία, σημειώνοντας ότι έχει μειωθεί αρκετά, σε σχέση με το 1 δισ. δραχμές που ζητούσαν αρχικά. Το σημαντικό, όμως, είναι οι προκλητικές αξιώσεις της εταιρίας να της καταβάλλεται ένα ποσοστό επί των ετήσιων μεικτών κερδών των Ναυπηγείων.

Οπως παραδέχτηκε ο διοικητής, η εταιρία επιμένει σε αυτό το θέμα και σε μια προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία, η ΕΤΒΑ αντιπροτείνει να της καταβάλλεται ένα ποσοστό επί των καθαρών κερδών. Ωστόσο, δε διευκρίνισε πόσο θα είναι έστω και αυτό το ποσοστό. Επίσης σημείωσε ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία σχετικά με τα στελέχη της εταιρίας που θα μπουν στα Ναυπηγεία, εφτά στον αριθμό, που σημειωτέον οι μισθοί τους είναι επιπλέον της αμοιβής της εταιρίας. Παρά την εμμονή της VSEL στις απαράδεκτες απαιτήσεις της, παρά το ότι δεν έχει καταθέσει κανένα επιχειρησιακό σχέδιο και δεν εγγυάται την προοπτική των Ναυπηγείων και ενώ υποτίθεται ότι συνεχίζονται "σκληρές" διαπραγματεύσεις, ο Ι. Κασμάς εμφανίστηκε αισιόδοξος και πρόβλεψε ότι μέσα σε 15 - 20 μέρες θα υπογραφούν τα συμβόλαια!

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο διοικητής απέφυγε επίμονα να δώσει στους συνδικαλιστές της Εργοστασιακής Επιτροπής τις γραπτές προτάσεις - απαιτήσεις της βρετανικής εταιρίας και τις απαντήσεις της ΕΤΒΑ. Παρέπεμψε μάλιστα στον πρόεδρο του σωματείου και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, ο οποίος ήδη έχει λάβει γνώση..!

"Δε θέλουμε και δεν μπορούμε",δήλωσε ο υφυπουργός στο αίτημα των συνδικαλιστών της Εργοστασιακής Επιτροπής για την ένταξη των Ναυπηγείων 100% στο δημόσιο, ενώ αντιστρέφοντας την πραγματικότητα της αποδιάρθρωσης και της αποδυνάμωσης από ειδικευμένο προσωπικό των Ναυπηγείων καθώς και της άλωσής τους από τα διάφορα εργολαβικά συμφέροντα, έκανε λόγο για ανάπτυξη των Ναυπηγείων και σημείωσε ότι η επιτυχία της "λύσης" 51% - 49% θα αποτελέσει παγκόσμιο... παράδειγμα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ