Τετάρτη 5 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνδικαλιστής απειλείται με απόλυση

Με απόλυση απειλεί η διοίκηση της αμυντικής βιομηχανίας "ΕCΟΝ Βιομηχανίες",τον συνδικαλιστή Χ. Παπαδόπουλο,επειδή τόλμησε να διεκδικήσει τα δικαιώματά του. Το γεγονός καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατών Μετάλλου Αθήνας,με παρέμβαση του οποίου είχε καθοριστεί για χτες τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας Κορωπίου, όμως ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης αρνήθηκε να εμφανιστεί.

Την προηγούμενη βδομάδα ο Χ. Παπαδόπουλος,μέλος της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου, είχε προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας, καταγγέλλοντας την επιχείρηση για μη καταβολή της άδειας και του επιδόματος άδειας. Μετά απ' αυτό η επιχείρηση τον απείλησε με απόλυση.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο, "αυτές οι ενέργειες απ' τη μεριά της επιχείρησης σκοπό έχουν να βάλουν φρένο στη συνεπή συνδικαλιστική δράση και να τρομοκρατήσουν γενικότερα τους εργαζόμενους, ώστε να μη διεκδικούν αγωνιστικά τα δικαιώματά τους. Είναι φανερό ότι ενεργεί παρά και ενάντια στον νόμο 1264". Το Συνδικάτο καλεί την Επιθεώρηση Εργασίας να παρέμβει άμεσα και να πάρει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα, για να σταματήσει η ασύδοτη δράση της επιχείρησης ΕCΟΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ