Τετάρτη 5 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οι μεταλλεργάτες συντονίζονται

Συγκέντρωση συνδιοργανώνουν τα σωματεία τους αύριο, στις 6.30 μμ, στο ΕΚΑ και πορεία στο υπουργείο Εργασίας. Απαιτούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την... ανεργία, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, μέτρα κατά της αποβιομηχάνισης και του ξεπουλήματος

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την αντιμετώπιση, δήθεν, της ανεργίας και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, συνδιοργανώνουν αύριο Πέμπτη, στις 6.30 μμ, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, σωματεία εργαζομένων Μετάλλου από την Αθήνα, τον Πειραιά και την Ελευσίνα.Επίσης διεκδικούν την επίλυση των οξυμένων εργασιακών και ασφαλιστικών προβλημάτων του κλάδου.

Οπως επισημαίνουν σε κοινή τους ανακοίνωση τα σωματεία: "Τα εισοδήματα των εργαζομένων συνεχώς μειώνονται, οι απολύσεις είναι καθημερινές και η ανεργία ολοένα και αυξάνεται, ενώ την ίδια στιγμή οι εργασιακές κατακτήσεις και η Κοινωνική Ασφάλιση κατεδαφίζονται από την κυβέρνηση και τους εργοδότες. Παράλληλα ξεπουλιέται το "φιλέτο" της ελληνικής οικονομίας, η χαλυβουργία διαλύεται, το ίδιο και τα ναυπηγεία".

Τα σωματεία τονίζουν ότι η απόφασή τους για συντονισμό της πάλης και κοινή δράση απέναντι στα προβλήματα του κλάδου, κρίθηκε αναγκαία εξαιτίας της προκλητικής αδιαλλαξίας της κυβέρνησης, που συνεχίζει την πολιτική σκληρής μονόπλευρης λιτότητας, αλλά και της αισχρής στάσης των βιομηχάνων στο Μέταλλο, που καταστρατηγούν βασικά δικαιώματα και συνεταιρικά με την κυβέρνηση, προωθούν τις αντιλαϊκές - αντεργατικές επιλογές της "Λευκής Βίβλου" και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Επίσης καταγγέλλουν την πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας Μετάλλου, η οποία όχι μόνο έχει γυρίσει την πλάτη στα προβλήματα των μεταλλεργατών, αλλά ουσιαστικά ακολουθεί φιλοκυβερνητική - φιλεργοδοτική τακτική που μόνο δεινά φέρνει στους μεταλλεργάτες.

"Η διέξοδος - τονίζουν - για μας τους εργαζόμενους βρίσκεται στην ενωμένη και μαχητική δράση" και καλούν τους μεταλλεργάτες να συμμετέχουν μαζικά και μαχητικά στη συγκέντρωση, διεκδικώντας:

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που καταργεί τα επιδόματα ανεργίας και χαρίζει τα χρήματα του ΟΑΕΔ στους εργοδότες. Να παρθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την επιβίωση των ανέργων, καθώς και να σταματήσει η αποβιομηχάνιση και το ξεπούλημα μεγάλων παραγωγικών μονάδων. Ουσιαστικές αυξήσεις στα μεροκάματα και σταμάτημα των καθημερινών ανατιμήσεων και της ακρίβειας. Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για να μην διαλυθεί το Ταμείο Μετάλλου και το ΙΚΑ και να χτυπηθεί η εισφοροκλοπή. Να αυξηθούν οι συντάξεις ΙΚΑ και Ταμείου Μετάλλου. Να προωθηθούν κλαδικές πολιτικές, ενίσχυσης της παραγωγικής δραστηριότητας στο Μέταλλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ