Τετάρτη 5 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Και όμως επιμένει...

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων καταγγέλλει ότι παρά την έκδοση βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας για παρανομίες στην αγορά διαμερισμάτων από τον γνωστό κατασκευαστή Μπολτσή, ο υπουργός Εργασίας επιμένει στην επαναφορά Θ. Χανακούλα στον ΟΕΚ

"Παρατυπίες και παρανομίες" καταλογίζει αμετάκλητο βούλευμα (1051/96) του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας στην αγορά διαμερισμάτων του γνωστού μεγαλοκατασκευαστή Μπολτσή από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας,σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.Ωστόσο, ο υπουργός Εργασίας δηλώνει την πρόθεσή του να επαναφέρει στη θέση του προέδρου του ΟΕΚ τον Θ. Χανακούλα,πράγμα που καταγγέλλει με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, το 1051/96 αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας, αποφαίνεται ότι: Παράνομα ο ΟΕΚ αγόραζε από τον κατασκευαστή Μπολτσή ημιυπαίθριους χώρους. Παράτυπα οι τεχνικές προδιαγραφές (ελάχιστες απαιτήσεις) για τις αγορές από υποχρεωτικές μετατρέπονται, με ταχυδακτυλουργικό τρόπο, σε δυνητικές.Παράνομα αγόραζε ο ΟΕΚ από τον κατασκευαστή Μπολτσή διαμερίσματα του προγράμματος έτοιμων διαμερισμάτων πριν ακόμα αγοραστεί το οικόπεδο. Τα διαμερίσματα που τελικά παραλάμβανε ο ΟΕΚ, παρουσίαζαν κακοτεχνίες, παραλείψεις κ.ά.

Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι όλα αυτά μαρτυρούν τα σκάνδαλα που χρόνια γίνονται στον Οργανισμό, τα δισεκατομμύρια που διασπαθίζονται από τα έσοδα του ΟΕΚ, τα οποία προέρχονται από τις εισφορές των εργαζομένων, με αποτέλεσμα τη στέρηση στέγης των δικαιούχων και τη μη απασχόληση οικοδόμων σε προγράμματα κατασκευής κατοικιών του ΟΕΚ. Και απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, σημειώνει: "τώρα που μίλησε η Δικαιοσύνη, οφείλετε, να εμποδίσετε τη συνέχιση των σκανδάλων".

Στο μεταξύ ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γ. Γεράκης έθεσε στο αρχείο την υπόθεση ΟΕΚ - Μπολτσή. Πρόκειται για εισαγγελική έρευνα που, με ελλιπή στοιχεία, είχε ζητήσει ο υπουργός Εργασίας, Ε. Γιαννόπουλος,προκειμένου- όπως είχε επισημανθεί - να πετύχει μια τέτοιου είδους απόφαση, ώστε... απρόσκοπτα να επαναφέρει στη θέση του προέδρου τον Θ. Χανακούλα. Ο εισαγγελέας Γ. Γεράκης αποφαίνεται στο πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης ότι "δε διακριβώνεται ότι θεμελιώνεται η αντικειμενική υπόσταση ορισμένου εγκλήματος" και περιέργως επισημαίνει ότι η απομάκρυνση του Χανακούλα "υπήρξε αποτέλεσμα προφανώς επηρεασμού του Στ. Τζουμάκα.Ωστόσο στην κατάθεσή του, ο πρώην υπουργός Εργασίας είχε αναφέρει ότι κατέχει στοιχεία και έγγραφα που "αποδεικνύουν ότι υπήρχε στον ΟΕΚ ένα καθεστώς που διαμόρφωνε ένα πλαίσιο αισθήματος ατιμωρησίας ανθρώπων της διοίκησης για ζητήματα αγορών και αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων του Οργανισμού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ