Τετάρτη 5 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στον αγώνα για Σύμβαση οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Η καθυστέρηση υπογραφής της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, το ασφαλιστικό και η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, ήταν τα κυριότερα προβλήματα που συζητήθηκαν στη χτεσινή Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας και Πειραιά, η οποία χαρακτηρίστηκε από τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου.

Ολοι συμφώνησαν ότι ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων είναι ο συντονισμένος αγώνας και κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τις μορφές με τις οποίες μπορεί να αναπτυχθούν οι κινητοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν έδωσαν την υπόσχεση ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να δραστηριοποιήσουν τους συναδέλφους τους, έτσι ώστε από κοινού να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Επισιτισμού Τουρισμού, οι οποίες αρχίζουν αύριο Πέμπτη με περιφερειακές συσκέψεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Κρήτη, Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Χαλκιδική. Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν στις 20 του Ιούνη με 24ωρη πανελλαδική απεργία, ενώ, αν ως τότε δεν έχει υπογραφεί ικανοποιητική Σύμβαση, θα κλιμακωθούν.

Στη συνέλευση παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Γ. Μαυρίκος και από τη διοίκηση του ΕΚΑ ο Δ. Βανδώρος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ