Παρασκευή 7 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αρχαιρεσίες στην ΕΕΛ

Διακήρυξη της Αγωνιστικής Πανδημοκρατικής Ενότητας Λογοτεχνών - Συνεργαζομένων

Πραγματοποιούνται, αύριο, αρχαιρεσίες στην Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών,για την ανάδειξη νέας διοίκησης, Πειθαρχικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής. Η Αγωνιστική Πανδημοκρατική Ενότητα Λογοτεχνών - Συνεργαζομένων (ΑΠΕΛ) καλεί όλους τους λογοτέχνες και συγγραφείς να συστρατευτούν στις γραμμές της, για να αγωνιστούν όλοι μαζί για τα εκκρεμή ζητήματα μέσα στον ευρύτερο πνευματικό χώρο, αλλά και μέσα στην ΕΕΛ.

"Σήμερα - επισημαίνει η Αγωνιστική Πανδημοκρατική Ενότητα - με την ολοκληρωτική, ηθική και πολιτιστική σήψη των εθνικών, κοινωνικών, αισθητικών και πολιτιστικών αξιών,που αποτελούν έκφραση των πολιτιστικών και αντεθνικών "ολοκληρώσεων" του Μάαστριχτ σε βάρος της πατρίδας μας και την καθήλωση των χρόνιων προβλημάτων μας, οι πνευματικοί άνθρωποι πρέπει να σταθούν πρωτοπόροι στους αγώνες για την υπεράσπιση των εθνικών και πολιτιστικών μας ιδανικών και ιδιαίτερα της εθνικής και πολιτιστικής μας ταυτότητας".

Μερικά από τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν σήμερα οι λογοτέχνες είναι: Αποκατάσταση της επικοινωνίας με τον ευρύτερο πνευματικό χώρο και το μαζικό-λαϊκό κίνημα. Συμπαράσταση στους αγώνες του εργατικού κινήματος. Κατάργηση των κατηγοριών Α και Β στις λογοτεχνικές συντάξεις και σύνταξη στους λογοτέχνες συνταξιούχους ή μη του δημοσίου. Διεκδίκηση για ατέλεια χάρτου. Καθιέρωση, διά νόμου, λογοτεχνόσημου για την οικονομική ενίσχυση του λογοτεχνικού κόσμου. Δημιουργία εκδοτικού συνεταιρισμού. Ακύρωση του επαίσχυντου νόμου για τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα, που αποτελεί εφαρμογή της "πολιτιστικής ολοκλήρωσης" της Συνθήκης του Μάαστριχτ κ. ά.

Εκτός από τα γενικότερα, όμως, προβλήματα, υπάρχουν και κάποια άλλα που αφορούν ειδικότερα την Εταιρεία και για τα οποία επίσης θα αγωνιστεί η ΑΠΕΛ: Συμμετοχή της Εταιρείας στις επιτροπές του ΥΠΠΟ (αγορά βιβλίων, βραβείων, συντάξεων, κλπ.). Τροποποίηση του καταστατικού για την καλύτερη λειτουργία της Εταιρείας. Επανέκδοση του Ενημερωτικού Δελτίου της και οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων στην επαρχία σε συνεργασία με τα εκεί μέλη της.

Για την επίλυση όλων αυτών απαιτείται η συμμετοχή στις αρχαιρεσίες και η ανάδειξη κατάλληλων αγωνιστών,τονίζει η ΑΠΕΛ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ