Παρασκευή 7 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η λιτότητα χτυπά το βιβλίο

Επίσκεψη του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Κατσαρού, στην Εκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (της ανταποκρίτριάς μας).-

Το 15ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, επισκέφτηκε προχτές ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Κατσαρός,ο οποίος μίλησε με συγγραφείς και εκδότες για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του βιβλίου. Στην έκθεση, που συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή, συμμετέχουν 300 εκδότες, με περισσότερους από 30.000 τίτλους βιβλίων.

Ικανοποιητική παρουσιάστηκε η κίνηση στην Εκθεση Βιβλίου, παρά τη βροχή που ταλαιπώρησε ιδιαίτερα τους εκθέτες. Περισσότεροι από την προηγούμενη χρονιά ήταν οι βιβλιόφιλοι που επισκέφτηκαν την Εκθεση, περιορισμένες όμως οι αγορές.Ο βουλευτής του ΚΚΕ στάθηκε ιδιαίτερα στα εκθετήρια της "Σύγχρονης Εποχής", της Κυπριακής Πρεσβείας, του βαλκανικού βιβλίου, αλλά και σε πολλά άλλα. Από τις συζητήσεις που είχε, φάνηκε πως παραμένει σταθερά ικανοποιητική η αγοραστική κίνηση στο παιδικό βιβλίο, στο ιστορικό και στο λογοτεχνικό.

Από τους περισσότερους εκθέτες εκφράστηκε η άποψη ότι οι πωλήσεις στο βιβλίο θα ήταν ακόμη καλύτερες, αν δεν υπήρχε η συρρίκνωση στα εισοδήματα και τους μισθούς των εργαζομένων.Οπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, "οι τιμές στο βιβλίο παραμένουν σε καλά επίπεδα, αφού οι αυξήσεις δεν ακολουθούν ούτε τον πληθωρισμό. Ομως οι μισθοί είναι χαμηλοί και έτσι ο κόσμος περιορίζει τις αγορές τους στα εντελώς απαραίτητα. Κύρια στο παιδικό βιβλίο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ