Πέμπτη 27 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πληρωμένη απάντηση

Συγκρατημένη και ψύχραιμη χαρακτήριζαν όλες τις τελευταίες μέρες οι κάθε λογής αρμόδιοι την αντίδραση των "αγορών", απέναντι στο θάνατο του Α. Παπανδρέου. Εν πολλοίς εννοούσαν πως όχι μόνο δεν υπήρχαν "εντάσεις", "διαταραχές" και "κλυδωνισμοί" σε τομείς, όπως η κίνηση στην αγορά, οι χρηματιστικές και συναλλαγματικές συναλλαγές, τα επιτόκια, το Χρηματιστήριο κ. ο. κ., αλλά τα πάντα συνέχισαν να λειτουργούν στα φυσιολογικά τους επίπεδα. Σχετικά μάλιστα, κορυφαίοι παράγοντες της Τράπεζας Ελλάδας - εκεί όπου συνήθως κάνουν την εμφάνισή τους σημάδια επηρεασμού της οικονομίας από τις πολιτικές εξελίξεις - δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους.

Ενδιαφέρον σχόλιο, όμως, επί του θέματος έκανε χτες γνωστός παράγοντας του λεγόμενου επιχειρηματικού κόσμου, ο οποίος έλεγε σχετικά πως θα ήταν αφύσικο να υπάρξουν επιπτώσεις στις αγορές, αφού ο θάνατος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν άπτεται ούτε των στρατηγικών επιλογών της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας, ούτε σηματοδοτεί την οποιαδήποτε αλλαγή του χαρακτήρα και της πορείας του κυβερνώντος κόμματος.

Παρατήρηση - και μάλιστα πληρωμένη - από ανθρώπους που ξέρουν, για όσους ενδεχόμενα έχουν ακόμα τις οποιεσδήποτε ψευδαισθήσεις για την επόμενη μέρα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ