Πέμπτη 27 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Κανονικά πρέπει να μειωθούν

Φτηνότερα κατά 1,20 δρχ. το λίτρο θα πωλούνται από σήμερα μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη οι βενζίνες και το πετρέλαιο από τα διυλιστήρια, όπως ανακοίνωσε χτες η Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου (ΔΕΠ). Η μείωση αυτή οφείλεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΠ, στην πτώση των διεθνών τιμών της βενζίνης και του ντίζελ και στη διατήρηση της ισοτιμίας του δολαρίου έναντι της δραχμής.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι αμφίβολο το κατά πόσο η μείωση αυτή θα περάσει στην κατανάλωση, καθώς - όπως προκύπτει και από τους ελέγχους του υπουργείου Ανάπτυξης (τομέας εμπορίου) - οι τιμές στις οποίες προμηθεύουν τα πρατήρια οι εταιρίες, μετά την άρση του προσωρινού πλαφόν που είχε επιβληθεί το προηγούμενο διάστημα, δε συμβαδίζουν με τις μειώσεις που ανακοινώνει κάθε φορά η ΔΕΠ. Για το λόγο αυτό, οι πρατηριούχοι ζητούν την εκ νέου επιβολή ανωτάτων τιμών πώλησης των καυσίμων, προκειμένου να συγκρατηθεί η αισχροκέρδεια των εταιριών.

Οι νέες ενδεικτικές τιμές λιανικής πώλησης των καυσίμων που ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης γι' αυτή τη βδομάδα με βάση τις νέες διυλιστηριακές τιμές έχουν ως εξής:

  • Λεκανοπέδιο Αττικής και Νομός Θεσσαλονίκης η σούπερ στις 209,50 δρχ./λίτρο και η αμόλυβδη στις 193,50 δρχ.
  • Για την Α ζώνη η σούπερ στις 214,50 δρχ. και η αμόλυβδη στις 198,50 δρχ./λίτρο.
  • Για τη Β ζώνη η σούπερ στις 217,50 δρχ. και η αμόλυβδη στις 201,50 δρχ.
  • Για τη Γ ζώνη με ΦΠΑ 18% η σούπερ στις 219,50 δρχ. και η αμόλυβδη στις 203,50 δρχ./λίτρο και για τα πρατήρια της Γ ζώνης με ΦΠΑ 13% η σούπερ στις 209,50 και η αμόλυβδη στις 194,50 δρχ./ λίτρο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ