Πέμπτη 27 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τι αποφασίζει το συνέδριο (1)

Δε λέμε, κρίσιμες είναι οι αποφάσεις, που θα κληθούν να πάρουν οι 5.156 μετέχοντες στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που ξεκινά σήμερα τις εργασίες του στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Μπορεί το συνέδριο να αποτελεί το "κυρίαρχο όργανο" και να αποφασίζει για τα πάντα, αλλά είναι φανερό, ότι για μερικά βασικά ζητήματα δε θα αποφασίσει. Δε θα 'χει λόγο, παραδείγματος χάρη, για την ιδεολογικοπολιτική φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ στη "μεταπαπανδρεϊκή εποχή". Οχι, ότι δεν μπορεί τυπικά να πάρει κάποιες αποφάσεις, άλλωστε θα κληθεί να εγκρίνει τα σχετικά κείμενα της ΚΕ, τα οποία όμως ουδόλως απασχόλησαν την προσυνεδριακή πορεία. Το συνέδριο δεν έχει λόγο, με την έννοια, ότι η ιδεολογία και η πολιτική του έχουν ήδη καθοριστεί από την ηγεσία κι έχουν γίνει ασυζητητί αποδεκτές από το σύνολο των συνέδρων.

Το συνέδριο δεν μπορεί επίσης να αλλάξει, ούτε καν να επηρεάσει, την κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζεται. Μπορεί κάποιοι να ασκήσουν κριτική σε κάποιες πλευρές της αλλά απλά θα "σημειωθούν" οι παρατηρήσεις τους. Αυτό είναι όλο.

Ετσι, το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να αγγίξει τον βασικό λόγο ύπαρξης ενός κόμματος: Την ιδεολογία, την πολιτική και την πρακτική του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ