Πέμπτη 27 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Χεροπιαστές αποδείξεις

Αυξάνεται και στη Φινλανδία το ποσοστό εκείνων που τάσσονται κατά της ένταξης της χώρας τους στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση (ΟΝΕ). Ετσι, ενώ το περασμένο Δεκέμβρη οι αντίπαλοι της ΟΝΕ έφθαναν στο 51% και οι υπέρμαχοι το 38%, τώρα οι πρώτοι έχουν ξεπεράσει το 60% και οι δεύτεροι μειώθηκαν στο 30%, ενώ ένα 10% περίπου είναι αναποφάσιστοι, σύμφωνα με έρευνα της κοινής γνώμης, που δημοσίευσε πρόσφατα φινλανδική εφημερίδα.

Ελα, όμως, που άλλα κελεύουν οι κυβερνώντες τη χώρα και δηλώνουν ότι την τελική απόφαση δε θα την πάρουν οι Φινλανδοί, αλλά το Κοινοβούλιο. Οπως περίπου και στη δική μας χώρα. Μετά μανίας, οι ηγεσίες του δικομματισμού και των απανταχού οπαδών του Μάαστριχτ επιζητούν και εκλιπαρούν για την είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ. Τους εργαζόμενους και το λαό, όμως, ούτε καν τους ρώτησαν. Οι προτάσεις του ΚΚΕ, για ουσιαστική και πλήρη ενημέρωση των εργαζόμενων και διενέργεια δημοψηφίσματος, απορρίπτονται μετά βδελυγμίας.

Αραγε, δεν αποτελούν, αυτά και μόνο, αρκετές και χεροπιαστές αποδείξεις, για τον αρνητικό και ζημιογόνο χαρακτήρα της επιδιωκόμενης ένταξης στην ΟΝΕ; Ζημιογόνα για το λαό και τη χώρα, βέβαια και ωφέλιμα για το μεγάλο κεφάλαιο. Αυτό, προφανώς, ξέρει τι κάνει και υποστηρίζει, με όλες του τις δυνάμεις, τις επιδιώξεις του δικομματισμού...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ