Παρασκευή 28 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΑΝΩΜΗ, 6 ΚΑΙ 7 ΙΟΥΛΗ
Βροντερό ΟΧΙ στα σχέδια των "γερακιών"

Εντείνονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία της 5ης Πανελλαδικής Συνάντησης Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης. Πέντε προφεστιβαλικές εκδηλώσεις σήμερα και αύριο σε Αθήνα - Πειραιά

"Εξω το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια - όχι στην εγκατάσταση της δύναμης ταχείας επέμβασης". Με αυτό το σύνθημα οι νέοι κομμουνιστές συνεχίζουν φέτος τη "νεανική επίθεση ειρήνης", διοργανώνοντας την 5η Πανελλαδική Συνάντηση Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης,στην Επανωμή Θεσσαλονίκης. Οι οργανώσεις της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη έχουν ριχθεί στη μάχη της προπαγάνδισης και της προετοιμασίας εδώ και μέρες. Τα μηνύματα που έρχονται προεξοφλούν την επιτυχία και της φετινής συνάντησης. Φέτος η ΚΝΕ επέλεξε τη Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα της Βόρειας Ελλάδας, όπου οι στρατηγοί της "νέας τάξης πραγμάτων" έχουν επιλέξει να εγκαταστήσουν, με τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης, την πολυεθνική ΝΑΤΟική δύναμη ταχείας επέμβασης.

Εκεί, θα κατασκηνώσουν τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ για δύο μέρες, διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στη μεταβολή της χώρας μας σε ένα τεράστιο στρατηγείο εξυπηρέτησης των ΝΑΤΟικών συμφερόντων.

Οι διήμερες εκδηλώσεις της ΚΝΕ στην Επανωμή συνδυάζουν το πολιτικό με το πολιτιστικό στοιχείο. Ετσι το βράδυ του Σαββάτου στην κατασκήνωση θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικά, ακόμη και αθλητικοί αγώνες. Την Κυριακή οι εκδηλώσεις θα μεταφερθούν στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα του διημέρου Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης της ΚΝΕ είναι:

Σάββατο 6 Ιούλη, στο "Κτήμα του Καραγκιόζη", στην Επανωμή: 8.00 π. μ. άφιξη κατασκηνωτών από όλη την Ελλάδα, στήσιμο σκηνών, μπάνιο, αθλοπαιδιές, σκάκι κλπ. Στις 7 μ.μ.: Χορευτικό παραδοσιακών χορών. Θεατρικό: "Τρελοί της εποχής" του Δ. Ψαθά με το θεατρικό σχήμα της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη Θεσσαλονίκης". Μουσικό πρόγραμμα από το λατινοαμερικανικό "AROMA CARRIBE" και τις "Ειδικές Δυνάμεις".

Κυριακή 7 Ιούλη, στη Θεσσαλονίκη: 10.30 π.μ. Αναχώρηση με λεωφορεία προς τη Θεσσαλονίκη. Στις 12 το μεσημέρι προσυγκέντρωση στην πλατεία Συντριβανίου και πορεία στο Αμερικανικό Προξενείο. Στη 1 μ.μ. συγκέντρωση στο Προξενείο. Μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη Θεσσαλονίκης". Ομιλία του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκου Σοφιανού.Στις 2.30 μ.μ. αναχώρηση των λεωφορείων.

Συνεχίζονται οι προφεστιβαλικές

Ο κύκλος των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων, στα πλαίσια του 22ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ, συνεχίζεται στις γειτονιές της Αθήνας, μετά τις εκδηλώσεις που προηγήθηκαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά και τις εκδηλώσεις που έγιναν χτες βράδυ στο Βύρωνα,με ομιλητή τον Ν. Σοφιανό,γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και στου Γκύζη,με ομιλητή τον Μ. Βακαλόπουλο,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ (αναλυτικά ρεπορτάζ θα δημοσιευτούν αύριο).

Με θέμα την παιδεία θα γίνει σήμερα προφεστιβαλική εκδήλωση στον ηλεκτρικό σταθμό του Ν. Ηρακλείου, στις 8 μ.μ.,με ομιλήτρια την Λ. Χαϊνά,μέλος του Συμβουλίου Πόλης Αθήνας της ΚΝΕ.

Αύριο,στο Πέραμα στις 8.30 μμ, στο χώρο της Πρόνοιας, ο Ν. Σοφιανός θα μιλήσει στην προφεστιβαλική, που έχει θέμα "το δικαίωμα στη δουλιά". Την ίδια ώρα θα γίνουν προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στην πλατεία Διλαβέρη στον Πειραιά,με θέμα τον αθλητισμό και στην πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό με θέμα την παιδεία και τα ναρκωτικά.

Αύριο επίσης, στη Ν. Φιλαδέλφεια,στις 8 μμ στον Πεζόδρομο Σπαθάρη,θα γίνει εκδήλωση με θέμα το περιβάλλον.Θα χαιρετίσει η Ελ. Μανιάτη,μέλος του Γραφείου του Συμβουλίου Πόλης Αθήνας της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ