Παρασκευή 28 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τέλος σήμερα για τρεις δέσμες

Στο μάθημα της Ιστορίας διαγωνίστηκαν χτες οι υποψήφιοι της Δ' Δέσμης. Κλείνει σήμερα η αυλαία για τις τρεις πρώτες δέσμες

Τελειώνουν σήμερα οι εξετάσεις στα γενικά μαθήματα για τις τρεις πρώτες δέσμες με τους υποψήφιους της Α και Β Δέσμης να διαγωνίζονται στο μάθημα της Χημείας και της Γ Δέσμης στα Λατινικά.Χτες οι υποψήφιοι της Δ Δέσμης διαγωνίστηκαν στο μάθημα της Ιστορίας και όπως ανακοίνωσε χτες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γ. Πανάρετος δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα.

Τα θέματα έφτασαν σε όλα τα εξεταστικά κέντρα στις 7.30 π.μ. Η αποχή των υποψηφίων της Δ Δέσμης ήταν μειωμένη σε σχέση με πέρσι, αλλά μεγάλη, αφού από τους 51.024 υποψηφίους που δήλωσαν, πήραν μέρος 39.629 (ποσοστό 82.60%), ενώ πέρσι το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 80,54%.

Τα θέματα της Ιστορίας, όπως δόθηκαν από το υπουργείο Παιδείας, είναι τα εξής:

Ζήτημα 1ο: α) Σύνδεση του Νεοελληνικού Διαφωτισμού με την ελληνική αρχαιότητα. β) Ο Αδαμάντιος Κοραής και η ελληνική αρχαιότητα.

Ζήτημα 2ο: Παλαιές και νέες κοινωνικές ομάδες στη διεκδίκηση της εξουσίας κατά την Επανάσταση του 1821.

Ζήτημα 3ο: α) Ο αντίκτυπος της ναυμαχίας του Ναβαρίνου σε Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία. β) Οι αντιδράσεις της αγγλικής διπλωματίας στη Συνθήκη της Ανδριανούπολης (14 Σεπτεμβρίου 1829).

Ζήτημα 4ο: Οι διπλωματικές επαφές του Κεμάλ με τη Σοβιετική Ενωση το 1920 και 1921 και οι επιπτώσεις τους στην εξέλιξη του Μικρασιατικού Πολέμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ