Παρασκευή 28 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤ. ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ
Ισως κάποτε δικαστεί...

Αναβλήθηκε, για αόριστο χρόνο, η δίκη του δημάρχου που με την ανοχή του, τουλάχιστον, επέτρεψε να μετατραπούν γειτονιές του Πειραιά σε Σόχο

Αναβλήθηκε για αόριστο χρόνο, χτες το μεσημέρι, η δίκη του δημάρχου Πειραιά Στ. Λογοθέτη,ο οποίος επρόκειτο να καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος. Η υπόθεση αφορά τα πολυάριθμα μπαρ που βασανίζουν την πόλη του Πειραιά και βαρύνονται με σειρά μηνύσεων για παραβίαση κοινής ησυχίας και άλλα ανάλογα αδικήματα, καθώς και έλλειψη αδειών ή παραβίασή τους με παράνομη αλλαγή χρήσης των καταστημάτων για τα οποία είχαν εξασφαλίσει άδεια.

Ο Στ. Λογοθέτης κατηγορείται ότι παρά την υποχρέωσή του από το νόμο να κλείνει προσωρινά όσα καταστήματα βαρύνονται με περισσότερες από τρεις μηνύσεις και ακόμα να σφραγίζει αυτά που υποτροπιάζουν, δεν το έκανε.

Μάρτυρες μάλιστα υποστηρίζουν ότι έκανε ακριβώς το αντίθετο, καλύπτοντας τους ιδιοκτήτες τους και επιτρέποντάς τους να δρουν ανεξέλεγκτα. Αψηφούσε, σημειώνουν χαρακτηριστικά, τόσο τα έγγραφα του περιφερειακού διευθυντή όσο και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά που τον καλούσαν να εφαρμόσει τις αρμοδιότητες που είχε για τον έλεγχο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, έγγραφα, τα οποία ο Στ. Λογοθέτης δήλωσε χτες ότι δεν είχε παραλάβει, αποδίδοντας - όπως πάντα κάνει - και αυτή την υπόθεση στον πόλεμο που του έχουν εξαπολύσει οι πολιτικοί του αντίπαλοι!

Να σημειώσουμε ότι για την υπόθεση αυτή ασκήθηκε αυτεπάγγελτα ποινική δίωξη από την εισαγγελία Πειραιά, ύστερα από καταγγελίες που έγιναν για την αυθαιρεσία που επικρατεί στο χώρο των μπαρ και τη στάση που τηρεί ο δήμος, αν και πολλά από τα καταστήματα, ειδικά στην περιοχή της Ακτής Αθ. Δηλαβέρη και την Καστέλλα, δε βαρύνονται με τρεις και τέσσερις μηνύσεις μόνο, αλλά ξεπερνούν το καθένα τις 20, κάποια μάλιστα αγγίζουν τις 100!

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά αποφάσισε να αναβάλλει την εκδίκαση της υπόθεσης καθώς, εκτός του βασικού μάρτυρα Μ. Μαστρογιάννη και άλλων που παρουσιάστηκαν στο ακροατήριο, έκρινε απαραίτητο να κληθούν και ο τέως αστυνομικός διευθυντής Πειραιά ταξίαρχος Γ. Μητρόπουλος,που υπηρετεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη, καθώς και οι Γ. Σαββόπουλος και Γ. Πολυχρονόπουλος,εκπρόσωποι του Εξωραϊστικού Συλλόγου Καστέλλας.

"Μια δημοτική αρχή που προστατεύει τους δημότες της - σχολίασε το μεσημέρι ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης "Πειραιάς Αναγέννηση" Π. Σαλπέας - πρέπει να τηρεί κατά γράμμα όσα προβλέπονται από το σχετικό νόμο. Ο Πειραιάς, με όσα συμβαίνουν με τα συγκεκριμένα καταστήματα και την αυθαιρεσία που χαρακτηρίζει τη λειτουργία τους, μοιάζει να έχει μετατραπεί σε Σόχο".

"Μόνο εμείς μπορούμε να προστατεύσουμε τους δημότες, συνέχισε ο δημοτικός σύμβουλος, γι' αυτό μας ψήφισαν και όχι για να καταστρέψουμε ό,τι έχει απομείνει, την ησυχία τους, για να χαρακτηρίζει ως τόπο κατοικίας τη γειτονιά τους. Να λειτουργήσουν και καταστήματα - αλλά όχι αυτό το απέραντο μπαρ που έγινε η πόλη - και να λειτουργήσουν με όρους και με τις προϋποθέσεις που προβλέπεται"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ