Σάββατο 29 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Κινητοποιήσεις ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις

ΜΑΔΡΙΤΗ. -

Σε ετοιμότητα βρίσκονται τα εργατικά συνδικάτα της Ισπανίας για την πραγματοποίηση μαζικών κινητοποιήσεων μιας και η νέα συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Χοσέ Μαρία Αθνάρ σχεδιάζει να ξεπουλήσει τις κρατικές επιχειρήσεις.

Λίγες μόλις ώρες πριν την επίσημη ανακοίνωση της απόφασης της κυβέρνησης, τα συνδικάτα ανακοίνωσαν χτες ότι θα οργανώσουν "μαζικές" κινητοποιήσεις ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποίησης, τα οποία θα φέρουν σαν αποτέλεσμα τις μαζικές απολύσεις των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση προτίθεται να πουλήσει τις μετοχές που κατέχει στις επιχειρήσεις "Repsol" και "Gas Natural", "Argentaria Bank", την επιχείρηση τηλεπικοινωνιών "Telefonica" και πιθανώς και την καπνοβιομηχανία "Tabacalera", σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Βιομηχανίας, Ζοζέπ Πικ.

Τονίζοντας ότι το ξεπούλημα των κρατικών επιχειρήσεων είναι "μια επίθεση στην ισπανική κοινωνία", ο Φερνάντο Πουίγκ, εκπρόσωπος των "Εργατικών Επιτροπών", δήλωσε ότι θα ενωθούν και με την επίσης μεγάλη εργατική ομοσπονδία "Γενική Ενωση Εργατών", για την πραγματοποίηση της μεγάλης εργατικής συγκέντρωσης στις 10 Ιούλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ