Σάββατο 29 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΣΥΡΙΑ
Εμπρηστικές δηλώσεις του Νετανάχιου

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ .-

Φωτιές έχουν ανάψει στο διπλωματικό επίπεδο οι δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανάχιου, ο οποίος καταφέρθηκε κατά της Συρίας και της στάσης που αυτή κρατά σχετικά με τις διάφορες εξτρεμιστικές οργανώσεις.

"Κράτος τρομοκρατίας" χαρακτήρισε σε δηλώσεις του στη μεγάλη ισραηλινή εφημερίδα "Μααρίβ", τη Συρία, ο νέος Ισραηλινός πρωθυπουργός. Ο Μπέντζαμιν Νετανάχιου, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την ειρηνευτική διαδικασία, ρίχνει λάδι στη φωτιά κατηγορώντας ανοιχτά τη συριακή κυβέρνηση για "συντονισμό με το Ιράν, σε μια προσπάθεια κλιμάκωσης των τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον του Ισραήλ. Υπάρχουν, επίσης, κάποιες πολύ σημαντικές κατηγορίες από το ίδιο το Ιράν και την Τουρκία για τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον τους, οργανωμένες από τη Συρία. Η Συρία ενεργεί και συμπεριφέρεται σαν τρομοκρατικό κράτος", δηλώνει, χωρίς περιστροφές, ο νέος Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Οι δηλώσεις Νετανάχιου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Δαμασκού, η οποία σε ανακοινωθέν της παραλληλίζει τον Νετανάχιου με τον Χίτλερ, ενώ τη δυσαρέσκειά του για τη στάση του Νετανάχιου εξέφρασε και το Λονδίνο, το οποίο επισήμανε ότι τέτοιου είδους ενέργειες δυσχεραίνουν μια, ήδη, τεταμένη κατάσταση.

Μυστική συνάντηση

Την πρώτη της επαφή με την Παλαιστινιακή Αρχή είχε η νέα ισραηλινή κυβέρνηση. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισραηλινού Τύπου, ο στενός συνεργάτης του Μπέντζαμιν Νετανάχιου, Ντόρε Γκολντ, συναντήθηκε, αργά το βράδυ της Πέμπτης, με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ στη Λωρίδα της Γάζας ενώ, σύμφωνα πάντα με αυτά τα δημοσιεύματα, την προηγούμενη βδομάδα, ο Γκολντ συναντήθηκε με τον Μαχμούντ Αμπάς, στενό συνεργάτη του Αραφάτ. Παλαιστινιακές πηγές επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες αυτές, αλλά η ισραηλινή κυβέρνηση απέφυγε να κάνει το οποιοδήποτε σχόλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ