Σάββατο 29 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
Ενίσχυση της αμερικανικής παρουσίας

ΝΤΑΧΡΑΝ.-

Αύξηση των μέτρων ασφαλείας των αμερικανικών δυνάμεων που στρατοπεδεύουν στις χώρες του Κόλπου, αναμένεται να ανακοινώσει ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Ουίλιαμ Πέρι, που φθάνει σήμερα στη Σαουδική Αραβία. Ο Πέρι θα επαναλάβει την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ να συνεχίσουν να διατηρούν βάσεις στις χώρες του Κόλπου. Παρ' όλα αυτά, χτες, όλες οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις απομακρύνθηκαν από το Νταχράν μετά από ένα νέο απειλητικό τηλεφώνημα αγνώστου.

Με ανώτερους Σαουδάραβες αξιωματούχους θα συναντηθεί, σήμερα, ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, που φθάνει στην Τζέντα, μετά την πρόσφατη πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην αμερικανική αεροπορική βάση του Νταχράν. Ο Ουίλιαμ Πέρι πρόκειται να επεξεργαστεί μαζί με τις σαουδαραβικές αρχές πρόσθετα μέτρα ασφαλείας για τις αμερικανικές δυνάμεις που στρατοπεδεύουν στη χώρα. Ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, αποκάλυψε ότι ο Πέρι θα καταστήσει σαφές πως η Ουάσιγκτον δεν εξετάζει, σε καμία περίπτωση, το ενδεχόμενο απομάκρυνσης των δυνάμεών της από τις χώρες του Κόλπου, καθώς η παρουσία τους εκεί κρίνεται αναγκαία για τη διασφάλιση των συμφερόντων της στην περιοχή καθώς και για τη διαδραμάτιση του διαιτητικού ρόλου που επιθυμεί.

Στο μεταξύ, χτες, έφθασαν στις ΗΠΑ, οι σοροί των 19 νεκρών Αμερικανών στρατιωτών ενώ 40 από τους τραυματισμένους Αμερικανούς μεταφέρθηκαν στην αμερικανική βάση του Ραμστάιν της Γερμανίας, όπου αναμένεται να μεταφερθούν και αρκετοί από τους υπόλοιπους τραυματίες.

Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση των ενόχων της βομβιστικής επίθεσης της Τετάρτης, χτες, το εναπομείναν προσωπικό της αεροπορικής βάσης του Νταχράν μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε ασφαλή τοποθεσία, η οποία δεν έγινε γνωστή, μετά από τηλεφώνημα αγνώστου, που προειδοποιούσε για μια νέα βομβιστική επίθεση στο Νταχράν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ