Σάββατο 20 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δηλώσεις - ανακοινώσεις για την επέτειο

Την ανάγκη η διεθνής κοινότητα "να αφήσει κατά μέρος τα ευχολόγια και τις απλές διακηρύξεις και να προχωρήσει αποφασιστικά στην αποκατάσταση της διεθνούς έννομης τάξης και της δικαιοσύνης", τονίζει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος,με αφορμή τη συμπλήρωση 22 χρόνων από τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Μ. Εβερτ σε δήλωσή του αναφέρει ότι "αποτελεί στίγμα για τον σύγχρονο πολιτισμό, αλλά και για την ευαισθησία της διεθνούς κοινότητας, η ανοχή της συμπεριφοράς της Τουρκίας" και επισημαίνει την αδράνεια της διεθνούς κοινότητας.

Ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης Αντ. Σαμαράς σε δήλωσή του σημειώνει ότι "η επιλεκτική μνήμη των ισχυρών του κόσμου έφθασε στο σημείο να αποδέχεται αδιαμαρτύρητα τις θρασύτατες δηλώσεις Ντενκτάς για τους αγνοούμενους".

Ο ΣΥΝ σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι "η προοπτική ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση μπορεί να αποδειχθεί αποφασιστικός παράγοντας για την έξοδο από το σημερινό τέλμα".

Ανακοινώσεις για την επέτειο εξέδωσαν η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων), το Ιδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και ο Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ