Σάββατο 20 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ασθμαίνων ο "Κλεισθένης"

Σοβαρές καθυστερήσεις διαπίστωσε το Υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε χτες, στην υλοποίηση του επιχειρησιακού προγράμματος "Κλεισθένης" για την εισαγωγή της πληροφορικής στο δημόσιο. Το πρόγραμμα, ύψους 92 δισ. δρχ., εγκρίθηκε τον Ιούνιο του 1994 και η εφαρμογή του άρχισε το Γενάρη του 1995, χωρίς όμως σοβαρά αποτελέσματα. Οπως δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο υπουργός Εσωτερικών Α. Τσοχατζόπουλος,η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων τη διετία 1994-'95 κυμαίνεται στο 25%, ενώ το 1996 στο 17%, παρόλο που έχει εγκριθεί το 100% του προγράμματος.

Στα πλαίσια των παρεμβάσεων που αποφάσισε η κυβέρνηση περιλαμβάνονται η επιλογή συμβούλου διαχείρισης, ο οποίος θα εγκατασταθεί τον Οκτώβρη, η ύπαρξη μονάδων παρακολούθησης του έργου ανά υπουργείο, ενώ αναζητούνται λύσεις για τεχνική βοήθεια. Τα υπουργεία που έχουν επιλεγεί για να υπαχθούν στο πρόγραμμα είναι τα Εσωτερικών, Οικονομικών, Εθνικής Οικονομίας, Ανάπτυξης, Τύπου και ΜΜΕ, Εμπορικής Ναυτιλίας, Εργασίας και Δικαιοσύνης.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στην επόμενη τριετία, ενώ όπως δήλωσε ο Δ. Ρέππας το Σεπτέμβρη θα είναι έτοιμη η κυβέρνηση με ολοκληρωμένες προτάσεις για να αξιοποιηθούν οι κοινοτικοί πόροι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ