Σάββατο 20 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολιτικό είναι το πρόβλημα

Αρκετοί ταξίδεψαν τις προηγούμενες μέρες για την Ατλάντα των ΗΠΑ. Μιλάμε, βέβαια, για την ελληνική αποστολή στην 26η Ολυμπιάδα. Συνολικά, 200 και πλέον άτομα (υπεύθυνοι, συνοδοί, προπονητές, αθλητές, κτλ.). Κι αν δεν κάνουμε λάθος, κανένας δεν ταξίδεψε με την "Ολυμπιακή", τον εθνικό υποτίθεται αερομεταφορέα. Ρωτήσαμε γι' αυτό και πήραμε - ανεπίσημα πάντα - την απάντηση πως προτιμήθηκε η ιδιωτική αεροπορική εταιρία "Δέλτα", επειδή είναι μία από τις εταιρίες - χορηγούς της Ολυμπιακής ομάδας και πρόσφερε φτηνό πακέτο εισιτηρίων.

Θεωρούμε την απάντηση, τουλάχιστον, πολύ επιδερμική. Οπως, επίσης, είμαστε σίγουροι ότι η "Δέλτα" και η κάθε άλλη ιδιωτική εταιρία έχει θετικό ισολογισμό - που μεταφράζεται και σε αντίστοιχα κέρδη - από τις ανάλογες συναλλαγές της. Προφανώς, ό,τι κάνουν δεν το κάνουν χάριν του Ολυμπιακού ιδεώδους και του "αρχαίου, αθάνατου πνεύματος". Και αναρωτιόμαστε, γιατί να μην επωφελείται από το κέρδος αυτό ο εθνικός αερομεταφορέας;

Και μη μας αρχίσουν με τις διάφορες, πολύ γνωστές δικαιολογίες, περί διαφορών κόστους, λειτουργίας και διοίκησης της "Ολυμπιακής" με τις ιδιωτικές εταιρίες. Το πρόβλημα δεν είναι τεχνοκρατικό. Πολιτικό περιεχόμενο και ρίζα έχει. Κι όταν λέμε πολιτικό, συμπεριλαμβάνουμε και το κράτος (δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα) που έχουν οικοδομήσει. Ενα κράτος, προσανατολισμένο και ικανό να εξυπηρετεί πολύμορφα το ιδιωτικό κεφάλαιο και ανίκανο να προαγάγει το κοινωνικό συμφέρον και όφελος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ