Τρίτη 23 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
εργαζομένων στην Αθήνα

Κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται επίσης στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Βόλο. Σε μαζική συμμετοχή των συνταξιούχων στην πλατεία Κάνιγγος, καλεί η ΣΕΑ συνταξιουχικών οργανώσεων

Με συλλαλητήριο σήμερα στην Αθήνα και κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις, οι εργαζόμενοι διατρανώνουν την αντίθεσή τους στο ψευδεπίγραφο και βαθιά αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την... ανεργία. Το νομοσχέδιο, που εισάγεται σήμερα για συζήτηση και ψήφιση στο Θερινό (!) Τμήμα της Βουλής, καταργεί ουσιαστικά τα επιδόματα ανεργίας, μετατρέποντάς τα σε επιδότηση των εργοδοτών και προσφέρει πληθώρα άλλων... κινήτρων στους εργοδότες, για την αντιμετώπιση δήθεν της ανεργίας.

Το σημερινό συλλαλητήριο οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων της Αθήνας και γίνεται στις 8 μμ στην πλατεία Κάνιγγος,ενώ η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων καλεί σε μαζική συμμετοχή τους συνταξιούχους. Την ίδια ώρα θα γίνει συγκέντρωση στην Πάτρα και πικετοφορίες στη Θεσσαλονίκη και στο Βόλο.Ταυτόχρονα με την καταδίκη του εκτρωματικού νομοθετήματος, οι διοργανωτές των κινητοποιήσεων απαιτούν τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ανακούφιση των ανέργων, με την αναπροσαρμογή του επιδόματος ανεργίας στο 80% του βασικού ημερομισθίου και την καταβολή του για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.


ΣΕΛ.  2,    13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ