Τρίτη 23 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΤΡΟΠΗ ΑΧΕΛΩΟΥ
Υποτακτική σε ξένα συμφέροντα η κυβέρνηση

Το ΚΚΕ καλεί σε συσπείρωση για την αντιμετώπιση της κατάστασης, που διαμορφώνει η απόφαση για την κατάργηση του έργου

Με αφορμή τη νέα δυσμενή εξέλιξη σχετικά με την εκτροπή του Αχελώου,το Γραφείο Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ,σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει:

"1) Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση δείχνει την υποτακτικότητά της στα μεγάλα μονοπωλιακά ευρωπαϊκά και ντόπια συμφέροντα, δεχόμενη τις "διαπραγματεύσεις" για τη ματαίωση της εκτροπής και τη μεταφορά των κονδυλίων για έργα οδοποιίας.

2) Οι μέχρι τώρα διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και των κυβερνητικών στελεχών αποδεικνύονται παραπλανητικές και σκόπιμες για την παρεμπόδιση ανάπτυξης διεκδικητικού κινήματος για την υλοποίηση της εκτροπής του Αχελώου.

3) Το περιεχόμενο της επερώτησης του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ κ. Παπαγιαννάκη για την εγκατάλειψη του έργου της εκτροπής δείχνει τη γενικότερη ευθύνη και το ρόλο αυτού του κόμματος στα πλαίσια του συστήματος, αλλά και πόσο επικίνδυνο είναι για τα λαϊκά συμφέροντα το υπό διαμόρφωση σχήμα της "κεντροαριστεράς", που οικοδομείται στη βάση της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του ντόπιου κι ευρωπαϊκού κεφαλαίου.

4) Το ΚΚΕ στηρίζει σταθερά την εκτροπή του Αχελώου και καταδικάζει τη νέα επιχείρηση ματαίωσης του έργου. Καλεί τα μέλη και τους οπαδούς του να πρωτοστατήσουν στη δημιουργία ενός μετώπου που θα ματαιώσει τα σχέδια των ισχυρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ντόπιων υποστηρικτών τους. Θα στηρίξει πρωτοβουλίες κοινωνικών φορέων και της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής για την υλοποίηση της εκτροπής του Αχελώου, που είναι έργο ζωής για τη Θεσσαλία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ