Τρίτη 23 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δικαστές κατηγορούμενοι για μείωση φόρων!

Πειθαρχική δίωξη έχει ασκηθεί εναντίον δύο διοικητικών δικαστών (ενός προέδρου Εφετών και ενός προέδρου Πρωτοδικών) για ύποπτες αποφάσεις που έχουν εκδώσει και αφορούν τον μη καταλογισμό φόρων σε ιδιώτες ύψους εκατομμυρίων δραχμών από αγορές και κληρονομιές, ενώ αναμένεται να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη τις προσεχείς μέρες εναντίον δύο ακόμη διοικητικών δικαστών.

Η αποκάλυψη έχει προκαλέσει αναστάτωση στους δικαστικούς και νομικούς κύκλους της χώρας, ενώ το δημόσιο φέρεται να έχει χάσει εκατομμύρια δραχμές από φόρους που θα έπρεπε να του είχαν αποδοθεί.

Η Ενωση των Διοικητικών Δικαστών με χτεσινή ανακοίνωσή της ζητάει να διαλευκανθεί η υπόθεση σε βάθος και σε περίπτωση που προκύψουν ευθύνες να καταλογιστούν οι νόμιμες κυρώσεις, "ώστε να μη διασύρεται το σύνολο των Διοικητικών Δικαστών".

Παράλληλα, η Ενωση Διοικητικών Δικαστών, "καταδικάζει κατηγορηματικά την ύπαρξη τέτοιων φαινομένων που πλήττουν την αξιοπιστία και το κύρος των Διοικητικών Δικαστηρίων και απάδουν στους δικαστικούς λειτουργούς".

Για το θέμα αυτό έχει ενημερωθεί ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) Β. Μποτόπουλος,ο οποίος έδωσε εντολή να ελεγχθούν όλες οι αποφάσεις των Διοικητικών Δικαστηρίων της τελευταίας πενταετίας.

Αυτή τη στιγμή διερευνάται το ενδεχόμενο μεγαλύτερου κυκλώματος στο χώρο των Διοικητικών Δικαστηρίων, καθώς και η ευθύνη των προϊσταμένων αυτών των δικαστών, επειδή φέρονται να γνώριζαν κάποια πράγματα και δεν ενημέρωσαν τις αρμόδιες αρχές. Οι έρευνες διενεργούνται με απόλυτη μυστικότητα και για να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχουν ανατεθεί σε ομάδα δικαστών του ΣτΕ, που συνεπικουρούνται από ελεγκτές της Επιθεώρησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ