Τρίτη 23 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ειδικές διακρίσεις

Οι εκπρόσωποι των μαζικών φορέων και οι κάτοικοι των νησιών καταγγέλλουν ότι οι Βόρειες Σποράδες υφίστανται ειδικές κι ανεξήγητες, ως ένα βαθμό, αδικίες από το κράτος, σε σχέση με άλλα νησιά του Αιγαίου. Συγκεκριμένα:

- Τα τρία νησιά δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τα νησιά του Αιγαίου, με την ανυπόστατη δικαιολογία - την οποία επικαλείται η ελληνική κυβέρνηση - ότι διοικητικά ανήκουν στο χερσαίο νομό της Μαγνησίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι Βόρειες Σποράδες να στερούνται σημαντικών πόρων από ευρωπαϊκά ταμεία.

- Η Σκόπελος δεν εντάσσεται ούτε στο νόμο που προβλέπει τετραπλασιασμό των επιχορηγήσεων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους για τους ΟΤΑ, σε νησιά που αποτελούν μόνο ένα ΟΤΑ, επειδή στο νησί υπάρχουν εκτός του δήμου και δυο κοινότητες. Οι εκπρόσωποι των μαζικών φορέων ζητούν να τροποποιηθεί ο νόμος και να προβλέπει και την ένταξη όσων νησιών δεν ξεπερνούν σε πληθυσμό τις 5.000, ανεξαρτήτως του αριθμού των ΟΤΑ, ώστε να συμπεριληφθεί και η Σκόπελος.

Ολα αυτά τα προβλήματα - μαζί με άλλα, όπως η ασυδοσία των τουριστικών πρακτορείων κλπ. - έχουν ως αποτέλεσμα να μειώνεται η τουριστική κίνηση - η μείωση φέτος υπολογίζεται σε ποσοστό 20% περίπου - κι επομένως να μειώνεται το εισόδημα των κατοίκων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ