Πέμπτη 25 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σύγχυση ρόλων

Πολλές φορές έχασε την ψυχραιμία του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, σχετικά με την εμπλοκή των διωκτικών αρχών στο θάνατο του Χρ. Μαρίνου.

Ιδιαίτερη εντύπωση και ερωτηματικά προκάλεσε η ευκολία και η κατηγορηματικότητα με την οποία προεξόφλησε το αποτέλεσμα της ανάκρισης και αποφάνθηκε πως "αυτή την ώρα εξάγεται το συμπέρασμα ότι αυτοπυροβολήθηκε, ενώ ήταν κλεισμένος στην καμπίνα ενός πλοίου" (!). Τα "ατοπήματα" όμως δε σταμάτησαν εδώ, άλλωστε και άλλη φορά έχει προεξοφλήσει ο υπουργός Τύπου αποφάσεις Δικαιοσύνης... Είπε αμέσως μετά: "Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε νεκρός ο Μαρίνος δε δημιουργούν τόσα ερωτήματα όσα εσείς υπονοείτε με την ερώτησή σας" (!).

Εκεί, όμως, που κυριολεκτικά "πήρε πάνω του" την υπόθεση, ήταν όταν απαντούσε στις εύλογες ερωτήσεις για την αδικαιολόγητη επέμβαση των αστυνομικών, από τη στιγμή που δεν υπάρχει προηγούμενη απόφαση ή έγγραφο του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο είναι αρμόδιο να διαπιστώσει αν παραβιάζονται οι περιοριστικοί όροι και τι "δέον γενέσθαι". Αδίστακτα ο Δ. Ρέππας αποφάνθηκε: "Οι νόμοι τηρήθηκαν", χωρίς άλλη εξήγηση.

Μάλλον τα έχει μπερδέψει τα πράγματα ο υπουργός Τύπου. Αλλο κυβερνητικός εκπρόσωπος και άλλο δικαστής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ