Πέμπτη 25 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ
Τίμησαν στη Βουλή την επέτειο

Με την ευκαιρία της 22ης επετείου από την ανατροπή της στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας η Βουλή τίμησε χτες τη μέρα της αποκατάστασης της Αστικής Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας στη χώρα μας. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Μήτσος Κωστόπουλος,αφού μνημόνευσε τους αγωνιστές που μαρτύρησαν στα κολαστήρια της χούντας, τονίζοντας ότι ο αγώνας τους πρέπει να διδάσκεται στα νέα παιδιά, μεταξύ άλλων υπογράμμισε: "Οταν κουβεντιάζεις αυτό το ζήτημα, το πιο σημαντικό που έρχεται στο μυαλό είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τα ανθρώπινα δικαιώματα, που παραβιάστηκαν βάναυσα από τους επίορκους αξιωματικούς. Τα ανθρώπινα δικαιώματα, για τα οποία κουβεντιάζει αυτή τη στιγμή η Βουλή σε ένα νομοσχέδιο που σχετίζεται απόλυτα με αυτά. Σε ένα νομοσχέδιο που μιλά για την ανεργία, που στην ουσία καταργεί το Ταμείο Ανεργίας, που ήταν αποτέλεσμα κόπου και μόχθου των εργατών.

Αυτή η συρρίκνωση των κοινωνικών δικαιωμάτων των ανθρώπων δημιουργεί κάποιες προϋποθέσεις - καμιά φορά και επικίνδυνες προϋποθέσεις - για να ανοίγεις την όρεξη σε ορισμένους, οι οποίοι άλλα σκέπτονται για τη Δημοκρατία, άλλα υπολογίζουν για τους εργαζόμενους". Αναφερόμενος ακολούθως στο σημερινό ρόλο του Κοινοβουλίου σημείωσε ότι ήδη έχει περιοριστεί, αφού λόγω της ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση απλά επικυρώνει τις οδηγίες που δέχεται από κέντρα εκτός Ελλάδας.

Για την επέτειο μίλησαν ακόμα ο πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης,ο υπουργός Εργασίας Β. Γιαννόπουλος και εκπρόσωποι των κομμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ