Παρασκευή 26 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Μεγαλώνει ο αριθμός των θυμάτων από τις πλημμύρες

ΠΕΚΙΝΟ.-

Ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στην Κίνα όλο και αυξάνεται, ενώ οι αρχές στέλνουν στρατιωτικές ενισχύσεις για την αντιμετώπιση του ενδεχόμενου υπερχείλισης του ποταμού Γιάνγκτζε. Παράλληλα, οι αρχές προειδοποίησαν για τον κίνδυνο εκδήλωσης επιδημιών, αφού οι νεκροί από τις πλημμύρες έχουν ξεπεράσει μέχρι στιγμής τα 1,522 άτομα.

Πολλές περιοχές έχουν αποκλειστεί, όπως το Σινγιάνγκ, στα βορειοδυτικά της χώρας, όπου ερρίφθησαν τρόφιμα από αέρος στους παγιδευμένους κατοίκους.Οι αρχές στην πόλη Γκουάνγκσι, στα νοτιοδυτικά, προειδοποίησαν για επιδημίες χολέρας και δυσεντερίας και έστειλαν συνεργεία ψεκασμού και απολύμανσης. Η πόλη είναι καλυμμένη με λάσπη που ξεπερνάει το ένα μέτρο και το έργο των σωστικών συνεργείων είναι εξαιρετικά δύσκολο.

"Εάν έχουμε επιδημίες θα είναι χειρότερες οι συνέπειες από αυτές των πλημμυρών", τόνισαν αξιωματούχοι, ενώ συνεργεία ρίχνουν χλωρίνη στους δρόμους, σε μια προσπάθεια απολύμανσης.

Ο τοπικός "Ερυθρός Σταυρός" έκανε έκκληση για αποστολή έκτακτης οικονομικής βοήθειας 3,64 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι βασικές ανάγκες των περίπου 3,3 εκατομμυρίων ανθρώπων και των 47,203 τραυματιών που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Στην περιοχή Χουνάν, περισσότεροι από 6 εκατομμύρια στρατιώτες και πολίτες έχουν καταλάβει θέσεις κατά μήκος του ποταμού Γιάνγκτζε, του μεγαλύτερου σε μήκος ασιατικού ποταμού, επειδή υπάρχει φόβος υπερχείλισής του εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ