Παρασκευή 26 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Να δυναμώσουμε τους δεσμούς αλληλεγγύης

Ανακοίνωση του Συμβουλίου Πόλης της Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο τουρκικό προξενείο θα πραγματοποιήσει σήμερα, στις 6 το απόγευμα, το Συμβούλιο Πόλης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, για να καταγγείλει την αδιάλλακτη στάση της τουρκικής κυβέρνησης και τις δολοφονίες που εξελίσσονται στις τουρκικές φυλακές και να εκφράσει έμπρακτα τη συμπαράστασή του στον αγωνιζόμενο λαό της Τουρκίας.

Με ανακοίνωση του το Συμβούλιο Πόλης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τη μεθοδευμένη προσπάθεια εξόντωσης των Τούρκων κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών. Χαρακτηριστικά σημειώνει: "Με αγανάκτηση πληροφορούμαστε ότι οι νεκροί κρατούμενοι αγωνιστές φτάσανε ήδη τους έξι και είναι κρίσιμη η κατάσταση πολλών απεργών πείνας, ενώ συνεχίζονται και εντείνονται οι διώξεις και η τρομοκρατία εις βάρος των Τούρκων αγωνιστών. Τεράστιες ευθύνες αναλαμβάνει η διεθνής κοινότητα, που παρακολουθεί με απάθεια τα δραματικά γεγονότα, αφήνοντας την κυβέρνηση της Αγκυρας να επιμένει στην προκλητική και αδιάλλακτη στάση της, αρνούμενη ακόμα και να κουβεντιάσει τα δίκαια αιτήματα των φυλακισμένων απεργών πείνας ".

Τέλος, το Συμβούλιο Πόλης της ΚΝΕ καλεί όλους τους νέους να δυναμώσουν το κύμα διαμαρτυρίας και καταδίκης της τουρκικής κυβέρνησης, να καταδικάσουν τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που οπλίζουν το χέρι των στρατοκρατών της Αγκυρας και να δυναμώσουν τους δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης με τους νέους της γειτονικής χώρας, που στερούνται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ