Παρασκευή 26 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
Διαμαρτυρία Ελλήνων βουλευτών

Τριάντα τέσσερις βουλευτές από όλα τα κόμματα της ελληνικής Βουλής, με κοινό κείμενο που υπέγραψαν, απαιτούν να σταματήσει το συντελούμενο έγκλημα εις βάρος των πολιτικών κρατουμένων στην Τουρκία και ζητούν από τη διεθνή κοινότητα να επέμβει, ώστε να σταματήσει η κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη γείτονα χώρα.

Το κείμενο των Ελλήνων βουλευτών έχει ως εξής: "Νέοι νεκροί προστίθενται στον κατάλογο ανάμεσα στους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία, με την απάνθρωπη στάση της τουρκικής κυβέρνησης απέναντι στους απεργούς πείνας. Εκφράζουμε την οργή μας γι' αυτή την κατάσταση, η οποία πρέπει να συνεγείρει κάθε δημοκρατική συνείδηση. Απαιτούμε να σταματήσει αυτό το έγκλημα σε βάρος των πολιτικών κρατουμένων της Τουρκίας. Απαιτούμε η διεθνής κοινότητα να κάνει ό,τι χρειάζεται για να σταματήσει η κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία".

Από τη μεριά του ΚΚΕ το κείμενο υπογράφουν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, Μήτσος Κωστόπουλος,και οι βουλευτές που μετέχουν στο Θερινό Τμήμα της Βουλής, Στρ. Κόρακας,Γ. Κατσαρός και Γερ. Αραβανής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ