Κυριακή 28 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν τα "σπασμένα"

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή τις νέες ανατιμήσεις στα φάρμακα

Την αντίσταση των εργαζομένων και των συνταξιούχων πρέπει να συναντήσει η απόφαση της κυβέρνησης για νέα μεγάλη αύξηση στις τιμές των φαρμάκων, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Υγείας της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή την προχτεσινή κυβερνητική απόφαση. Παράλληλα, προβάλλει την ανάγκη για ανάπτυξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, για δημιουργία εθνικής φαρμακαποθήκης, για σύνταξη ενός πραγματικού εθνικού συνταγολογίου και τον αυστηρό έλεγχο της παραγωγής και διακίνησης του φαρμάκου.

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση αναφέρεται:

"Στην καρδιά του καλοκαιριού και ενώ από την πλευρά της κυβέρνησης επιχειρείται η ακόμα παραπέρα μείωση των κρατικών δαπανών για την υγεία - πρόνοια και το χτύπημα των ασφαλιστικών ταμείων, στα πλαίσια των εντολών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έχουμε και νέα μεγάλη αύξηση της τιμής του φαρμάκου, μέχρι και 400%.

Τα φάρμακα που παίρνουν τη μεγαλύτερη αύξηση είναι τα ευρείας κατανάλωσης, τα οποία μπορεί να προμηθευτεί ο εργαζόμενος και χωρίς συνταγή γιατρού.

Η μέθοδος των φαρμακοβιομηχάνων είναι γνωστή. Παρουσιάζουν τα παλιά φάρμακα σαν νέα, δίνοντάς τους καινούριο όνομα και αυξάνουν την τιμή για να είναι και μέσα στα πλαίσια του νόμου. Στόχος, η μεγιστοποίηση των κερδών.

Η εφαρμογή της λίστας, μέσα στο κλίμα του άκρατου ανταγωνισμού, όχι μόνο δε θα λύσει προβλήματα, αλλά θα λειτουργήσει περιοριστικά,ιδιαίτερα για τα φτωχά Ταμεία και το δημόσιο, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει την παραοικονομία, ιδιαίτερα στα "υψηλά κλιμάκια".

Τα ασφαλιστικά ταμεία δέχονται ένα ακόμα πλήγμα. Και εκείνοι που καλούνται και πάλι να πληρώσουν τα "σπασμένα" είναι οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα οι συνταξιούχοι, που θα πληρώνουν και την παράλληλη αύξηση στην τιμή του φαρμάκου.

- Η ανάπτυξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, η δημιουργία της εθνικής φαρμακαποθήκης, η σύνταξη ενός πραγματικού εθνικού συνταγολογίου και ο αυστηρός έλεγχος της παραγωγής και διακίνησης του φαρμάκου, είναι ο μόνος τρόπος που θα εξασφαλίσει φτηνό και καλής ποιότητας φάρμακο για τους εργαζόμενους.

- Η αντίσταση των εργαζομένων και των συνταξιούχων μέσα από τους μαζικούς τους φορείς πρέπει να εκφραστεί και σ' αυτόν τον τομέα, γιατί το φάρμακο αποτελεί βασικό μέρος του δημόσιου τομέα υγείας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ατύχημα» αποκαλούν τις αποσύρσεις φαρμάκων (2013-03-09 00:00:00.0)
Τι θέλει η «αλεπού στο παζάρι»; (2012-12-22 00:00:00.0)
«Φαρμακερά» τα κερδοσκοπικά παιγνίδια (2001-09-22 00:00:00.0)
Απροκάλυπτοι εκβιασμοί για ανατιμήσεις (1998-03-19 00:00:00.0)
Στο απυρόβλητο τα κέρδη των πολυεθνικών (1997-06-22 00:00:00.0)
Ολα στο βωμό του κέρδους! (1996-01-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ