Τρίτη 30 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Θερμά συγχαρητήρια

Με ανακοίνωσή του το Γρ. Τύπου του ΚΚΕ απονέμει τα εύσημα στους αθλητές και τους προπονητές της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας για τις μεγάλες τους επιτυχίες

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τις επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα, όπου τονίζει τα παρακάτω:

"Το ΚΚΕ συγχαίρει θερμά τους αθλητές και τους προπονητές τους για τις μεγάλες επιτυχίες που σημείωσαν στους Ολυμπιακούς αγώνες της Ατλάντα.

Τον Πύρρο Δήμα, τον Κάχι Κακιασβίλι, τον Λενίδα Σαμπάνη, τον Βαλέριο Λεωνίδη, τον Γιάννη Μελισσανίδη, τον Λάμπρο Παπακώστα, τον Νίκο Κακλαμανάκη, τον Λεωνίδα Κόκκα, την Εθνική Ομάδα Πόλο.

Συγχαίρει επίσης όλους τους αθλητές της χώρας μας που παίρνουν μέρος στην Ολυμπιάδα, τιμώντας τα ιδεώδη της ευγενούς άμιλλας και το αθλητικό πνεύμα.

Το ΚΚΕ συγχαίρει επίσης ιδιαίτερα, τον προπονητή των αθλητών στην άρση βαρών Χρήστο Ιακώβου και τους συνεργάτες του, γιατί αξιοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητές τους και έφεραν αυτά τα θετικά αποτελέσματα. Παρά τις επιτυχίες που σημειώθηκαν και την κατάκτηση των τριών χρυσών μεταλλίων, οι υπεύθυνοι για τον αθλητισμό δεν μπορούν να ξεχνούν πως οι επιτυχίες αυτές, ιδιαίτερα στην άρση βαρών, έγιναν από αθλητές που προετοιμάστηκαν από την υποδομή και την αθλητική αγωγή των πρώην σοσιαλιστικών χωρών.

Η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι παράγοντες του αθλητισμού, οι διάφοροι αθλητικοί συντάκτες, δεν μπορεί να καταφεύγουν σε εύκολες θριαμβολογίες και μεγάλα λόγια (μερικοί δε από τους τελευταίους προχώρησαν και σε ανεπίτρεπτα σχόλια κάνοντας μικροπολιτική) και να αποσπώνται από την άσχημη κατάσταση που βρίσκεται η υποδομή και η αθλητική παιδεία στη χώρα μας. Είναι εξοργιστικό επίσης, να προωθείται η αντίληψη πως τα τεράστια αυτά κενά μπορεί να καλυφθούν με την παραπέρα εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και την υποδούλωσή του στους κάθε είδους χορηγούς και στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Το ΚΚΕ επισημαίνει, με την ευκαιρία των επιτυχιών που σημειώθηκαν από τους αθλητές μας στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα, την ανάγκη να χαραχθεί μια νέα πολιτική που θα οικοδομεί βήμα το βήμα την κατάλληλη υποδομή, την άθληση και το αθλητικό πνεύμα από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ