Τρίτη 30 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
... και η πραγματική απάντηση

Κι όμως η απάντηση και η εναλλακτική λύση υπάρχει. Εχει προκύψει μέσα από την εμπειρία του εργατικού κινήματος και από τις σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα της διεθνοποιημένης οικονομίας και έχει εκφραστεί σε πολιτικό επίπεδο από το ΚΚΕ.

Στις 8 Μάη 1996, στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την ανεργία, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα είχε, μεταξύ άλλων, υπογραμμίσει: "Το άλφα και το ωμέγα αυτής της πολιτικής (σ. σ. της πολιτικής που προτείνει το ΚΚΕ) είναι ο συνεχής περιορισμός της ασυδοσίας και των προνομίων του μεγάλου κεφαλαίου, ιδιαίτερα του πολυεθνικού και η συνολική ανατροπή της κυριαρχίας του".

Προϋπόθεση για την άσκηση αυτής της πολιτικής είναι "μια εξουσία που έχει τη διάθεση να συγκρουστεί με τη μονοπωλιακή κυριαρχία και τις επιταγές της ΕΕ". Μόνο μια τέτοια εξουσία μπορεί να προχωρήσει σε μέτρα που θα ανακόπτουν την ανεργία, θα τη μειώνουν.

Ταυτόχρονα, από το νου των εργαζομένων δεν πρέπει ούτε στιγμή να διαφεύγει ότι τα αίτια της ανεργίας είναι σύμφυτα με το καπιταλιστικό σύστημα, χωρίς την κατάργηση του οποίου δεν μπορεί να λυθεί το συνεχώς οξυνόμενο και τεράστιο αυτό πρόβλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ