Τρίτη 30 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ
Χωρίς προηγούμενο οι πλημμύρες

ΠΙΟΝΓΚ - ΓΙΑΝΓΚ.-

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις στη Βόρεια Κορέα προκάλεσαν μεγάλες πλημμύρες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι και να προκληθούν τεράστιες υλικές ζημιές, ανακοίνωσε το κρατικό κορεατικό πρακτορείο KCNA.

"Οι χωρίς προηγούμενο πλημμύρες προκάλεσαν το θάνατο πολλών ανθρώπων και κατέστρεψαν μεγάλες εκτάσεις της χώρας μας", αναφέρεται σε ρεπορτάζ του KCNA από το Τόκιο.

Χαρακτηριστικό είναι πως στη Βόρεια Κορέα βρέχει συνέχεια από τις 15 Ιούλη.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η φετινή σοδειά σιταριού έχει πληγεί από τις πλημμύρες, ενώ η περυσινή μεγαλύτερη καταστροφή του αιώνα της παραγωγής ρυζιού δεν έχει ακόμα ξεχαστεί, αναγκάζοντας την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας να ζητήσει βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα.

Πάντως, χτες ο ΟΗΕ αποφάσισε να αυξήσει την έκτακτη βοήθεια προς τη Βόρεια Κορέα για τη διατροφή 1.5 εκατομμυρίων ανθρώπων, ανακοινώθηκε από την οργάνωση Παγκόσμιο Πρόγραμμα Διατροφής. Η βοήθεια αυτή θα ολοκληρωθεί μέχρι την άνοιξη και απευθύνεται στα θύματα των πλημμυρών του 1995, ότανκαταστράφηκε η παραγωγή ρυζιού.

Παράλληλα, μια άλλη οργάνωση του ΟΗΕ, η Οργάνωση για τη Διατροφή και τη Γεωργία, επιχειρεί να εκτιμήσει τις καταστροφές που προκαλούν οι καταρρακτώδεις βροχές στην παραγωγή καλαμποκιού και ρυζιού.

Στο μεταξύ, στη Νότια Κορέα έχασαν τη ζωή τους 61 άτομα και άλλα 24 αγνοούνται τις τελευταίες μέρες από τις βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες που πλήττουν τη χώρα.

Ανάμεσα στα θύματα είναι και 44 στρατιωτικοί που μετείχαν στις έρευνες διάσωσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας της χώρας. Αλλοι 20 στρατιώτες είχαν χάσει τη ζωή τους την Παρασκευή όταν - μετά από κατολίσθηση- θάφτηκε κάτω από τόνους λάσπη το φυλάκιό τους στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ