Πέμπτη 7 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΑΤΖΙΚΙΣΤΑΝ
Μεθοριακό επεισόδιο με λαθρεμπόρους ναρκωτικών

ΜΟΣΧΑ.-

Μεθοριακό επεισόδιο χτες στο Τατζικιστάν, από συμπλοκές στρατιωτών και λαθρεμπόρων ναρκωτικών, είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο ατόμων και τον τραυματισμό άλλων εννιά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των μεθοριακών φρουρών Ντμίτρι Ρομαντόφσκι, οι συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε Ρώσους στρατιώτες που φρουρούσαν περιοχή των συνόρων και ένοπλη ομάδα λαθρεμπόρων που επιχείρησαν να περάσουν από τη μεθόριο μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών από το Αφγανιστάν.

Οι συμπλοκές είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός Ρώσου στρατιώτη και ενός εμπόρου ναρκωτικών, αλλά και τον τραυματισμό εννέα ατόμων.

Σε άλλο μεθοριακό περιστατικό, Ρώσοι στρατιώτες συνέλαβαν τα μέλη τεσσάρων ενόπλων ομάδων λαθρεμπόρων και κατάσχεσαν συνολικά 65 κιλά ναρκωτικών.

Ο Πρόεδρος του Τατζικιστάν, Ιμομαλί Ρακχμόνοφ, δήλωσε χτες ότι το λαθρεμπόριο ναρκωτικών από το Αφγανιστάν στη χώρα του έχει εξελιχθεί σε "πολύ σοβαρή απειλή", ενώ μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Αμερικανό γερουσιαστή, Τσαρλς Ρομπ, που αυτές τις μέρες επισκέπτεται το Τατζικιστάν, ζήτησε τη βοήθεια των ΗΠΑ στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, που, όπως είπε, ταλανίζει όλες τις κεντροασιατικές χώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ