Πέμπτη 7 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
Γενική απεργία στη Βενεζουέλα

ΚΑΡΑΚΑΣ.-

Ερημη πόλη θύμιζε χτες το Καράκας, καθώς η 12ωρη απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Εργατών Βενεζουέλας, με βασικά αιτήματα την αύξηση των μισθών για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και τη μείωση των τιμών των καυσίμων, πραγματοποιήθηκε με τη συντριπτική συμμετοχή των απασχολούμενων.

Τα αστικά λεωφορεία και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος "είχαν δέσει χειρόφρενο". Τα περισσότερα μαγαζιά, τράπεζες, δημόσιοι οργανισμοί ύδρευσης και τηλεπικοινωνιών, ιδιωτικές επιχειρήσεις... ακόμη και περίπτερα ήταν κλειστά.

Η γενική απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Εργατών Βενεζουέλας, για πρώτη φορά μέσα στα τελευταία οχτώ χρόνια, ήταν απόλυτα πετυχημένη κυρίως γιατί ένα μεγάλο μέρος από τα 9.000.000 εργαζομένων που εκπροσωπεί ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ταλανίζεται από τον υψηλό πληθωρισμό και τις τεράστιες περικοπές στον τομέα κοινωνικής πρόνοιας.

Η γενική απεργία άρχισε από τις 6.00 χτες το πρωί μέχρι τις 6.00 το απόγευμα. Στη διάρκειά της δεν έγιναν διαδηλώσεις και πορείες διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτική του Προέδρου της χώρας, Ραφαέλ Καλντέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ