Πέμπτη 7 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Νέα επίθεση κατά Κούρδων

ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ.- Ο τουρκικός στρατός επανέλαβε χτες τις επιθέσεις του εναντίον Κούρδων αντικαθεστωτικών του ΡΚΚ σε τουρκικό και ιρακινό έδαφος, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή. Βομβαρδιστικά χτύπησαν τουλάχιστον πέντε στρατόπεδά τους, ενώ περίπου 10 χιλιάδες άνδρες της Πολιτοφυλακής καταδίωξαν τους αντάρτες, στην πρώτη επιχείρηση τέτοιας έκτασης από το Μάη, όταν οι τουρκικές δυνάμεις εισέβαλαν μαζικά στο Ιράκ.

Δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες για θύματα από τις δύο πλευρές, ενώ στρατιωτικές πηγές αρνήθηκαν να σχολιάσουν την είδηση.

Στην Αγκυρα, ο ανώτατος εισαγγελέας της Τουρκίας κατέθεσε στο Ανώτατο Δικαστήριο ένα κατηγορητήριο, στο οποίο αναφέρει ότι το "πολιτικό ισλάμ" είναι ασύμβατο με τη μοντέρνα Δημοκρατία. Το Δικαστήριο εξετάζει την υπόθεση εναντίον του Ισλαμικού Κόμματος της Ευημερίας του πρώην πρωθυπουργού, Νετσμεντίν Ερμπακάν. Ενας κατήγορος θεωρεί ότι με τις "ισλαμικής κατεύθυνσης" πολιτικές που υποστηρίζει αντίκειται στην ιδέα του "κοσμικού" κράτους.

Χτες, σε μια παράλληλη εξέλιξη, η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία ενός Ιδρύματος, το οποίο έχει στενούς δεσμούς με το Κόμμα Ευημερίας, αναζητώντας "παράνομα έγγραφα". Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν βιντεοκασέτες και περιοδικά από το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας στην Αγκυρα και σε άλλες πόλεις, χωρίς, σύμφωνα με το Ανατολή, να δοθεί συγκεκριμένη αιτία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ