Κυριακή 11 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΔΙΕΘΝΗ
Διχασμένοι οι Παλαιστίνιοι

ΒΗΘΛΕΕΜ.-

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη σκληρή πολιτική που ασκεί η Παλαιστινιακή Αρχή έναντι των φυλακισμένων σε σωφρονιστικά καταστήματα στο έδαφός της. Την Παρασκευή, εκατοντάδες υποστηρικτές της ισλαμικής ένοπλης οργάνωσης "Χαμάς" διαδήλωσαν έξω από μια φυλακή της Βηθλεέμ, απαιτώντας την απελευθέρωση των κρατούμενων της Οργάνωσης, οι οποίοι κρατούνται χωρίς δίκη από τις δυνάμεις του Γιασέρ Αραφάτ. Η διαδήλωση έληξε ειρηνικά.

Την περασμένη βδομάδα, όμως, η κατάληξη μιας άλλης διαδήλωσης προκάλεσε αλγεινές εντυπώσεις, αφού σε συγκρούσεις υποστηρικτών της "Χαμάς" και των δυνάμεων ασφαλείας στη φυλακή της πόλης Τουλκαρέμ της Δυτικής Οχθης, πολλοί τραυματίστηκαν, και πολλοί κρατούμενοι διέφυγαν. Ακόμα χειρότερα, ένας διαδηλωτής έχασε τη ζωή του όταν η Αστυνομία άνοιξε πυρ επιχειρώντας να ελέγξει το πλήθος.

Οι εξελίξεις αυτές ώθησαν πολλούς να διατυπώσουν επικρίσεις τόσο κατά των περί των Αραφάτ "υπευθύνων ασφαλείας", όσο και κατά του ίδιου του "Γέρου", όπως αποκαλούν οι Παλαιστίνιοι τον πολύπειρο ηγέτη, καταλογίζοντάς του δικτατορικές τάσεις...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ