Τετάρτη 14 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα η κηδεία του Τάσου Ισαάκ

Κηδεύεται σήμερα δημοσία δαπάνη στις 11 π.μ. ο Τάσος Ισαάκ στη γενέτειρά του, το Παραλίμνι της Κύπρου. Χτες έξι σχεδόν ώρες κράτησε στο νοσοκομείο της Λάρνακας η νεκροψία επί της σορού του που έγινε από τον ιατροδικαστή Πέτρο Βανέζη, παρουσία ιατρού του ΟΗΕ. Προηγήθηκε αυτοψία από τον ιατροδικαστή στη νεκρή ζώνη της Δερύνειας, στον τόπο της δολοφονίας.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή αιτία του θανάτου ήταν τα θανατηφόρα χτυπήματα στο κεφάλι από αμβλέα όργανα, όπως σίδερα και ξύλα. Ο Π. Βανέζης είπε επίσης ότι ο θάνατος πρέπει να επήλθε δύο με τρία λεπτά μετά τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχτηκε. Απαντώντας σε ερωτήσεις ο ιατροδικαστής είπε ότι ο Τάσος Ισαάκ δεν έφερε τραύμα από σφαίρα. Χτες, πάντως, προτού γίνει γνωστή η ώρα της κηδείας δεκάδες μοτοσικλετιστές φορώντας μαύρα ρούχα και περιβραχιόνια από τη Λεμεσό και τη Λάρνακα πήγαν στο νοσοκομείο Λάρνακας για συνοδεύσουν τη σορό του νεκρού στο Παραλίμνι. Αλλη ομάδα πήγε στο οδόφραγμα της Δερύνειας για να αποθέσει στεφάνι στον τόπο της δολοφονίας. Μικρή ομάδα μπήκε στη "νεκρή ζώνη" και τελικά το στεφάνι το παρέλαβαν και το απόθεσαν άνδρες της δύναμης του ΟΗΕ.

Το ΑΚΕΛ με χτεσινή του ανακοίνωση, που εξέδωσε με αφορμή τη συμπλήρωση 22 χρόνων από την κατάληψη της Αμμόχωστου (στις 15 Αυγούστου του 1974), καταδικάζει την προκλητική και βάρβαρη συμπεριφορά των εγκαθέτων του Ντενκτάς και της Τουρκίας και καλεί τον ΓΓ του ΟΗΕ να μεριμνήσει για την απόδοση δικαιοσύνης και για την εφαρμογή των ψηφισμάτων του ΟΗΕ στην Κύπρο. Επίσης τα μέλη και τους οπαδούς του ΑΚΕΛ να διατρανώσουν το δικαίωμα για επιστροφή των προσφύγων.

Στο μεταξύ και νέα δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό Τύπο ήρθαν χτες να επιβεβαιώσουν την παρουσία "Γκρίζων Λύκων" στα επεισόδια της Κυριακής. Από αυτά προκύπτει ότι η κάθοδος των "Γκρίζων Λύκων" στα Κατεχόμενα έγινε με τις ευλογίες του Ρ. Ντενκτάς, τον οποίο θεωρούν ως έναν από αυτούς. Σύμφωνα με τις τουρκοκυπριακές εφημερίδες ο Ντενκτάς υποδέχτηκε ομάδα περίπου 150 μελών της οργάνωσης "Γκρίζοι Λύκοι" τους οποίους μάλιστα τίμησε και εξέφρασε τις ευχαριστίες του.

Τουρκοκύπριοι δημοσιογράφοι πρότειναν χτες συνομιλίες με τους Ελληνοκύπριους συναδέλφους τους για να συζητήσουν τρόπους με τους οποίους τα μέσα ενημέρωσης του νησιού θα μπορούσαν να μειώσουν την ένταση ανάμεσα στις δύο κοινότητες, μετά τα επεισόδια της Κυριακής. Σχετικό γραπτό μήνυμα του προέδρου της τουρκοκυπριακής ένωσης δημοσιογράφων διαβιβάστηκε στην Ελληνοκύπριο συναδελφό του μέσω της δύναμης του ΟΗΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ