Τετάρτη 14 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΑΔΑ - ΠΓΔΜ
Ματαιώθηκε η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών

Στη ματαίωση της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και ΠΓΔ της Μακεδονίας που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τον προσεχή Σεπτέμβρη, προχώρησε το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αιτία της ματαίωσης αποτελούν οι "πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Λ. Φερτσκόφσκι, που δημιούργησαν αρνητικό κλίμα στις διμερείς σχέσεις".

Αφορμή για τη νέα επιδείνωση στις σχέσεις των δύο χωρών αποτέλεσαν οι δηλώσεις του Λ. Φερτσκόφσκι σύμφωνα με τις οποίες η θέση της Αθήνας στο θέμα της ονομασίας του γειτονικού κράτους είναι "γελοίες και αστήρικτες νομικά". Με τις ίδιες δηλώσεις ο Λ. Φερτσκόφσκι υποστήριζε ότι το πρόβλημα της ονομασίας "είναι το πολύ διμερές και όχι διεθνές", αφού "όλοι οι άλλοι γείτονες μας μάς αναγνώρισαν με το όνομα Μακεδονία". Ο αξιωματούχος κατέληγε τονίζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση το γειτονικό κράτος να δεχτεί άλλη ονομασία εκτός της συνταγματικής του ονομασίας, ενώ ανακοίνωνε ότι ουδέποτε η ηγεσία της ΠΓΔΜ είχε σκεφθεί την πιθανότητα αλλαγής της ονομασίας του κράτους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ