Τετάρτη 14 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων αύριο

Η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων γιορτάζεται αύριο 15 Αυγούστου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Στεφανόπουλος, με την ευκαιρία του γιορτασμού απηύθυνε μήνυμα προς το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου εκφράζει την ικανοποίησή του για το έργο τους και τις ευχές του.

"Ιδιαίτερα, αναφέρει, την περίοδο αυτή της εντάσεως και των προκλήσεων που εκτοξεύονται κατά της Ελλάδος, η σκέψη των Ελλήνων στρέφεται με αγάπη και εμπιστοσύνη στις Ενοπλες Δυνάμεις μας, οι οποίες εγγυώνται την ασφάλεια και την ακεραιότητα της πατρίδος. Με την άρτια εκπαίδευσή τους οι Ενοπλες Δυνάμεις, τονίζει, αποτελούν τον ασφαλή παράγοντα για την προάσπιση της ειρήνης και της ευημερίας του λαού μας".

Μακροσκελή δήλωση για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων έσπευσε να κάνει και ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης,όπου κάνει μια εφ' όλης της ύλης πολιτικής τοποθέτηση. Στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός κάνει λόγο για "περίοδο αβεβαιότητας και μεγάλης ανησυχίας" και για λανθασμένες επιλογές στην οικονομία και την εξωτερική πολιτική, που διευκολύνουν τη "διατύπωση προκλήσεων και απειλών εις βάρος της πατρίδας μας". Στην ίδια δήλωση ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, επειδή, όπως αναφέρει. έχει διακόψει το πρόγραμμα εξοπλισμών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στα πλαίσια του γιορτασμού της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων αύριο θα πραγματοποιηθεί δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Στη συνέχεια, το βράδυ, θα δοθεί δεξίωση στο Κέντρο Αναψυχής Αξιωματικών Αγ. Ανδρέα παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ